tiistai 11. heinäkuuta 2017

Uusi kusetus

Florimond

Väärä mies voitti persujen puheenjohtajavaalit ja perskarvat kärähtivät. Sininen tulevaisuus ja musta menneisyys, uusi vaihtoehto ja uusi kusetus tai sitten aivan miten haluatte, sillä onhan rakkaalla lapsella monta nimeä. Tällä hetkellä maatamme hallitsee hallitus, jossa yhdellä mukana olevalla yhdistyksellä on peräti viisi ministerin salkkua hallussaan. Viimeisimmästä persujen julkisuustempauksesta tuli oikein demokratian riemuvoitto.

Yhdistyksellä taitaa olla peräti kolmen prosentin kannatus, joten entisestä aisankannattajasta tuli melkoinen tukicompo nykyiselle menolle. Seteliselkärankainen Timo Soini viihtyy tunnetusti vallan kabineteissa puhumassa paskaa ja juonimassa juoniaan muiden selän takana. Kiristykset, uhkailut ja koplaukset ovat selkeä jatkumo hallituksen toiminnassa, joten sinä mielessä persujen hajoaminen ei tuo mitään uutta. Suomalaisesta demokratian käsitteestä onkin tullut lähinnä irvikuva, jolle ei enää jaksa edes nauraa.

Jussi Halla-Ahosta on vaikea sanoa mitään. Tosin hän ei ole niin vallanhimoinen peluri kuin edeltäjänsä. Miinuksena voi nähdä hänen nuiva suhtaumisensa hädässä ja sotaa paossa oleviin pakolaisiin. Ehkäpä kannattaisi näissäkin asioissa kiinnittää enemmän huomiota varsinaisiin syihin kuin niiden seurauksiin. Suorapuheisen pohjalaisen on järkevää myös välillä vaieta kuin hölöttää äkkipikaisia kommenttejaan kaikilla maailman turuilla.

Nykyinen hallitus on kuitenkin linjansa valinnut. "Apuyhdistys" jatkaa "tukipuolueena" niin kuin mitään merkittävää ei olisi tapahtunut. Missä tahansa demokraattisessa sivistysvaltiossa hallitus olisi vähintäänkin vaihtunut tai järjestetty uudet vaalit. Suomessa se ei näemmä kuulu maan tapoihin. Brysselistä lienee kuiskulteltu ja käsky on käynyt.

Mielenkiintoista on nähdä, että mihin seuraavaan kunnianhimoiseen projektiin tuhannet ja taas tuhannet turhautuneet äänestäjät huijataan seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kuinka äänestäjiä taas kusetetaan lupaamalla sitä ja tätä. Lienee selvää, että uudella "mikä sen nimi nyt taas tuleekaan olemaan" puolueella on tukku vaalilupauksia tulossa. Jono on pitkä ja pelko puserossa suuri, että äänestäjät tulevat järkiinsä ja häviää se viimeinenkin kannattaja. Suomalainen poliittinen toimintakulttuuri on sanalla sanoen vastenmielistä seurattavaa.

2 kommenttia:

  1. Jussin nuiva suhtautuminen voidaan myöskin käsittää suomalaisten puolella olemiseksi. Miljoona 'pakolaista' täytyy myös elättää jotenkin.

    VastaaPoista
  2. Korjataan sen verran blogitekstiä, että näyttää siltä, että tällä hetkellä 0,7 prosentin kannatuksen omaavalla "Soinin poppoolla" on viisi ministeriä hallituksessa. Irvokasta suomalaista demokratiaa Euroopan unionin vasallivaltiossa. Ihmettelen syvästi, ettei EU puutu jo asiaan.

    VastaaPoista