keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Juntta sai uuden puheenjohtajan



Euroopan komission uudeksi puheenjohtajaksi valittiin saksalainen poliitikko Ursula von der Leyn (CDU). Luonnollista tietysti on, että 99,99 prosenttia suomalaisista ei ole koskaan kuullutkaan yhtään mitään koko naisesta. Poikkeuksellista oli myös se tapa, jolla von der Leyen tuli valituksi.

Hän oli Angela Merkelin valinta. Päätös syntyi Merkelin ja Macronin kahdenvälisissä keskusteluissa, vähän niinkuin sulle ja mulle -meininkiin. Saksa ja Ranska päättivät ja muut katsoivat vierestä ja lauloivat hoosiannaa ja muita sopivia hymnejä. Lopullisen "valinnan" teki Euroopan parlamentti, jossa 383 äänesti puolesta ja 327 vastaan.

Etenkin saksalaiset sosialidemokraatiti ovat olleet käärmeissään von der Leyenin puheenjohtajuudesta, koska kaikki ns. kärkiehdokkaat ohitettiin jo aikaisemmin tylysti. Nainen juntattiin komission puheenjohtajaksi kabinetissa, johon ulkopuolisilla ei ollut mitään asiaa. Saksalainen Focus -lehti kertoo, että Merkel toimi häikäilemättömästi kulisseissa, ja sai mm. Puolan äärikonservatiivipuolueen PiS:n 25 meppiä äänestämään von der Leyeniä. Ilman näitä ääniä Leyen ei olisi tullut valituksi.

Mitä Merkel sitten lupasi puolalaisille, jää nähtäväksi. PiShän on tunnettu ns. maahanmuuttovastainen ja muutenkin omavaltaisesti toimiva puolue, joka vähät välittää EU:n ukaaseista ja ohjeistuksista. Ja sopivasti myös änkyrä -puolueena tunnetun unkarilaisen Fideszin mepit uskoivat Leyenin sopivuuteen ja pätevyyteen. "Diktaattorin" puolue, jota nimeä edellinen puheenjohtaja Juncker käytti Fideszin puheenjohtajasta, Viktor Orbanistá, äänesti saksalaisen Leyenin valinnan puolesta.

Näyttää siis vahvasti siltä, että vasen käsi ei todellakaan tiedä kenen taskussa oikea käsi mahtaakaan tällä kertaa olla. Näyttää myös vahvasti siltä, että Euroopan unioni on tänään hajautuneempi kuin koskaan. Mielenkiintoista on myös nähdä ja lukea suomalaisen ns. totuus- eli valtamedian lähestymistavan unionin uuteen ja karuun arkeen. Vielä täytyy kuitenkin odottaa vähän aikaa. On juhlapuheiden ja muun hymistelyn aika.

1 kommentti:

  1. Saksan ulkoministeriön mukaan syy siihen että niin monet haluavat Välimeren yli Eurooppaan on näiden maiden kansalaisten köyhyys ja tulevaisuuden näkymien lohduttomuus, ei siis niinkään vaino tai suojelun tarve.

    VastaaPoista