maanantai 7. helmikuuta 2022

Paskauutisointia


Ylen tekstitv:n sivulla on taas kerran uutinen, joka on vähän kuin yhtäältä ja Pyhtäältä ja varmuuden vuoksi vielä Törnävältä. Otsikossa kerrotaan, että kauppatase laski. Yleensä kauppatase on joko yli- tai alijäämäinen. Mitä Ylen toimittaja tällä haluaa kertoa, jää blogistille arvoitukseksi. Taitaa kyseessä olla taas kerran arvostettu totuusmedian ns. toimittelija.

Uutinen on se, että Suomen kauppatase on jo 12 vuotta peräkkäin alijäämäinen. Suomeksi sanottuna, että Suomeen tuodaan enemmän tavaroita kuin täältä viedään. Kauppataseen alijäämä oli viime vuonna myös suurin viimeisen kymmenen vuoden ajalta eli runsaat 4 mrd euroa. 

Uutisen otsikko kertoo, että viennin arvo kasvoi. Uutinen ei näemmä ole se, että tuonti kasvoi vientiä enemmän. Valtakunnassa  kaikki hyvin, monihan lukee vain otsikot. Mutta mennäänpä tarkastelemaan tullihallituksen katsausta tarkemmin.

"Öljyn ja öljytuotteiden tuonnin arvo nousi 29,2 prosenttia tuontihintojen rajun nousun takia, tuontimäärät olivat laskussa. Sähkön tuonnin arvo kasvoi 142,8 prosenttia tuontihintojen merkittävän nousun myötä", kerrotaan ennakkotiedoissa. Öljyn hinnan 29,2 prosentin nousu on rajua, kun taas sähkön 142,8 prosentin nousu on vain merkittävää, totevat tullihallituksen aktuaarit katsauksessaan.

Tässä vaiheessa voikin todeta, että varmaa on vain se, että toimitusjohtaja Ylä-Anttilan tulospalkkio kasvoi ja uskottavien  uutisten määrä laski. Blogisti toivookin Ylen ohjelmatarjontaan lisää uusintoja vanhoilta hyviltä ajoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti