torstai 10. marraskuuta 2016

Eläköön Kuningas



Briteissä juhlittiin perinteistä Bonfire Nightia marraskuun alussa. Koko kansan kokkojuhlia vietetään epäonnistuneen parlamenttitalon räjäytyksen takia, jonka oli määrä tapahtua vuonna 1605. Kuningas pelastui ja kansa hurrasi. Vielä tänäänkin muistoa vaalitaan ja sitä juhlittiin mm. Edenbridgen kaupungissa polttamalla 11-metrinen pahvinen Trump.

Nyt kävi kuitenkin hassusti. Clintonin parempi puolisko hävisi ja kuningatar jäi valitsematta. Trump-nuken rakentanut taiteilija arveli Trumpin olevan "hiljaisesti huvittunut", mikäli hän olisi tietoinen tästä vallattomasta tempauksesta. Myös Suomen nk. valta- eli valemediassa tuleva USA:n presidentti on poltettu roviolla moneen otteeseen. Senhän kaikki älyllisesti valvoutuneet ja tiedostavat seuraajat toki ovat kuulleet ja lukeneet monen monta kertaa, joten ei siitä sen enempää.

Liikemies Trump tuli, näki ja voitti. Lupauksia ja valeita niin paljon kuin sielu sietää ja ääniä tippui laariin roppakaupalla. Ylen Ison Trollipajan toimittajatkin olivat vaalien seurantasepustuksissaan niin sekaisin, että en ole nähnyt pitkään aikaan niin hauskaa hupiohjelmaa. Vieläkin vatsaan koskoo. Demokratia voitti ja näillä mennään. Oikeistopulismi jatkaa iloista voittokulkuaan länsimaissa.

Tuo trenditietoisuus on kovin vähäistä länsimaissa, jos arvoisat toimittajatkaan eivät tunnu näkevän isoa kuvaa. Ilmeisesti heidät on niin aivopesty ja sitten heidän päättelykyvyssä on pahasti jotain vialla. Se ilmeisesti tuli "pyytämättä ja kysymättä" niin kuin Annelille kävi jokunen vuosi sitten.

Mitä sitten tulee Trumpiin niin mies puhua pälpättää välillä asiaakin. Otetaanpa käsittelyyn tuo sotilasliitto Nato. Liikemiehenä Trump tietenkin ymmärtää, että Nato on huono business. Mitä järkeä on tappaa miljoonia ihmisiä ja käyttää siihen tuhansia miljardeja riihikuivaa rahaa. Ei mitään järkeä. Nato on hyvä business vain ja ainoastaan USA:n aseteollisuudelle. Nato on vanha konsepti, joka ei enää toimi. Ja silloin kun se on asialla, tuloksena on tuhansia ja taas tuhansia viattomia siviiliuhreja. Ei niitä aseita turhan takia kannata värkätä.

Toisen maailmansodan jälkeen amerikkalaiset ovat tappaneet 20 miljoonaa ihmistä. Suurin osa ihmisistä tapettiin yksistään Vietnamin sodassa, jossa noin viisi miljoonaa vietnamilaista menetti henkensä. Pommeja ja napalmia pudotettiin viidakkoon siinä määrin, ettei siellä vieläkään ole toivuttu.  Kuriositettina mainittakoon, että amerikkalaisia "sotasankareita" kuoli 58 000 tuossa järjettömässä Vietnamin kansan tuhoamisessa.

Naton ja etenkin USA:n sotilasoperaatiot ovat pääosin epäonnistuneet ja tuottanet mieletöntä tuskaa ja leppymätöntä vihaa niissä kansoissa, joihin se on kohdistunut. Sen seurauksia ovat miljoonien pakolaisten kansainvaellukset ja edelleen jatkuvat väkivallanteot. Esimerkkejä ei tarvitse kovin kaukaa hakea. Amerikkalaisen demokratian vientivetoisuus on hiipumassa ja sen ilmeisesti Trump ymmärtää.

Täytyy toki toivoa, että herra ei itse ole sekaantunut asebusinekseen vaan keskittyy ennemmänkin kiinteistöihinsä ja muihin torneihinsa. Tottahan toki mies ymmärtää, kun on tiluksiaan käynyt ihailemassa, että kiinteistökauppakaan ei käy kun auto-, teräs- ja metallitehtaat ruostuvat ja humisevat autioituvaa tyhjyyttä kuin Kallion seurakunnan temppeli.

Kuinka sitten Suomen käy. Ulkopoliittisen instituutin pahimmat Nato-kätyrit Aaltola ja Salonius-Pasternak ehtivat jo tuomitsemaan Trumpin hulluksi. Ylen Ison Trollipajan pasmat ovat hieman sekaisin ja haarukoinnissa ovat "parhaat ja sopivat turvallisuuspoliittiset asiantuntijat". Agenda ei ole muuttunut miksikään ja yhteisellä asialla ollaan kansaa valistamassa ja opettamassa. Nato taistelee edelleen mielellään viimeiseen suomalaiseen.

2 kommenttia:

  1. Tosiaan on ollut huvittavaa seurata sopulilauman kiemurtelua ja syyn vierittämistä gallupien tekijöiden niskaan. Sopuleissahan ei koskaan ole vikaa, vaan syyllinen haetaan aina muualta. Onko olemassa herkkänahkaisempaa porukkaa arvostelulle, kuin sopulilauma?

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että Hägglundkin ymmärtää tosiasiat tosiasioina ja yhtyy Vaarikseen:

    "Irakin sota oli Hägglundin mielestä Yhdysvalloilta fundamentaalinen virhe, jonka jälkiseurauksista kärsitään vieläkin".

    "Ei meillä eikä USA:lla ole tällaista lähetyssaarnaaja-tehtävää. Jokaisen kansan täytyy saada itse päättää ja kasvaa".

    "Jättäisivät tappelemaan keskenään. Lähi-itä ei ole ollut näin huonossa jamassa maailmansodan jälkeen. Sen näkee, mitä siitä tulee, kun sinne mennään sotkemaan", sanoo entinen puolustusvoimien komentaja Hägglund Iltalehdessä.

    VastaaPoista