tiistai 29. elokuuta 2017

Hullu, hullu ja hullu


Kun hullut matkustavat ulkomailla tapahtuu yleensä kummallisia asioita. Taannoin yksi amerikkalainen hullu kävi Saudi-Arabiassa sopimassa 95 mrd euron suuruiset asekaupat. Kelpaa niitä amerikkalaisia aseita taas käyttää ja vaikkapa myydä muillekin "tuntemattomille osapuolille" Lähi-Idän monilla rintamilla. Kauppa se on joka kannattaa, tavataan sanoa.

Todellisten asekauppojen määrä ja hinta on tietenkin vielä paljon suurempi. Arvioiden mukaan seuraavan kymmenen vuoden aikana USA toimittaa aseita jopa 300 mrd euron arvosta yksistään Saudi-Arabiaan. Amerikkalainen aseteollisuus voi hyvin ja tuhannet amerikkalaiset duunarit työllistyvät ja taas kymmenettuhannet viattomat siiviilit saavat tuntea sen nahoissaan. Kuolema tulee ja tappokone jauhaa.

Yksi suomalainen suuruudenhullu poikkesi myös tapaamassa samaista amerikkalaista hullua, ja heti oltiin puhumassa asekaupoista. Suomalaiset kuulemma ostavat amerikkalaisen hullun mukaan F-18 hävittäjiä ja muutakin arsenaalia. Noistakin asehankinnoista on väännetty kättä jo pitempään ja näyttää siltä, että sopimukseen on päästy.

Tosin Suomen hävittäjähankintojen arvo liikkuu vain muutaman kymmenen miljardin euron tasolla, mutta väliäkö sillä. Pääasia on, että olemme yhdessä rintamassa Saudia-Arabian kanssa puolustamassa ns. sivistyksellisiä ja rauhanomaisia länsimaisia arvoja. Rahaa tuntuu kuitenkin olevan köyhällä ja pienellä kansalla, silloin kun sitä tarvitaan. Ja jos ei rahat riitä niin otetaan lisää lainaa, sanoi  suomalainen ja päättävässä asemassa oleva uskonhullu yhdessä haastattelussa.

Ei kahta ilman kolmatta hullua ja ehättipä Sinisen eduskuntaryhmän hullukin kommentoimaan tilannetta. Sininen hullu pani puolestaan tyytyväisenä merkille tapaamisen mittavat ja kattavat neuvotteluteemat. Listasta ei unohtunut kuin Turkki, Irak, Libya ja Ahvenanmaa mutta väliäkö tuolla, sillä ne ovatkin ihan hulluja paikkoja. Blogisti toivoo nöyrästi, että sininen hullu pysyisi loppuajan kiltisti kotimaassa jotta kaikkein pahimmalta hullutuksilta vältyttäisiin.

Ja tietenkin oli selvää, että suomalainen valta- ja totuusmedia suorastaan hullaantui ellei peräti vauhkoontunut, kun päättäväiset hullut tapasivat toisensa. Pasilan Iso Trollipajakin marssitti eetteriin jos jonkimoista asiantuntijaa asian tiimoilta. Kommentoinnit olivat yhtä tyhjänpäiväisen hulluja ja vailla minkäänlaista järjen tolkkua. Näyttää siis vahvasti siltä, että hulluudella ei todellakaan ole rajoja. Vain hullu ottaa nuokin hullut tosissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti