keskiviikko 9. elokuuta 2017

Taas ruotsalaiset kärysivät dopingista


Kummallista on, että ruotsalaisia urheilijoita ei vieläkään ole suljettu kansainvälisistä urheilukisoista. Kummalliseksi asian tekee vielä se, että yleensä tuossa maassa tehdään hyvin vähän yllätystestejä, jos testien määrää vertaa vaikkapa Suomeen. Kärynneiden määrä on silti niin iso, että vähemmästäkin pitäisi asiantuntevan urheiluyleisön huolestua. Laajamittainen doping näyttää pesiytyneen ruotsalaiseen urheilukulttuuriin.

Nyt onkin selvityksen ja tarkan syynin paikka. Vaikka suomalaiset paska- ja roskalehdet, siis meidän iltapäivälehdet, eivät olekaan tätä vakavaa ongelmaa käsitelleet, ei tätä iänikuista probleemaa voi vähätellä. Lontoossa käytävät yleisurheilun MM -kisat eivät ole mikään syy vaikenemiselle. Doping on kitkettävä juuriaan myöten skandinaavisesta huippu-urheilusta.

Ruotsalaiset ovat norjalaisten tapaan hyviä selittäjiä. Ja heillä on tietenkin suhteet kunnossa kansainvälissä urheiluasioissa oleviin päättäjiin. Olenkin varma, että selityksiä löytyy yllin kyllin. En tiennyt, en arvannut, en uskonut. Otin vahingossa enkä missään nimessä tahallani.  Ja sitäpaitsi vaikka käyttääkin kiellettyjä aineita ja käry käy, niin siitä huolimatta voi voittaa mitalin. Kysykääpä vaikkapa jääkiekkoilija Nicklas Bäckströmiltä.

Ruotsalaiset eivät ole venäläisiä, ruotsalaiset ovat aina iloisia ja rehellisiä. He puhuvat maailmalla laajasti arvostettua sivistyskieltä, he edustavat pyhiä ns. länsimaisia arvoja ja ovat kaikin puolin avoimia kaikelle uudelle ja hauskalle. Yleinen ja yhtäläinen leikkimielisyys on ruotsalaisille ominainen piirre. Kun he puhuvat jännää kieltään, he ikäänkuin nauravat koko ajan, sanoi koomikko Danny Kaye aikoinaan. Ruotsalaiset vain eivät tee mitään pahaa, eivätkä missään nimessä kieroile. Ruotsalaisista ei vain voi olla pitämättä.

Rodullisesti he ovat ylivertaisia, vaaleita ja sinisilmäisiä. Heillä on pari aivan ihanaa prinsessaa, joista me juntit saadaan lukea päivittäin fantastisia juttuja ja muita keimailuja. Ruotsalaiset ajattelevat aina naapurinsa ja naapurimaidensa parasta. Kateellisuus on heille täysin käsittämätön ja vieras luonteenpiirre. He ovat sanalla sanoen hyviä ihmisiä. Pois kaikki paha ja silliä ja kuravettä päälle.

Kun tätäkin käryä tarkemmin ajattelee, taidanpa kallistua ihan toiseen suuntaan. Pahasti tule mieleen, että sillä perkeleen Putinilla on tässäkin asiassa taas olleet pahat mielessä. Lieneekin todennäköistä, että ruotsalaiset ovat parhaillaan laajamittaisen ja härskin hybridi-, hyper-, super- ja kyberhyökkäyksen viattomia uhreja. Kyllä se niin vain taitaa olla tälläkin kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti