torstai 9. tammikuuta 2020

Suomalaiset "rauhanturvaajat"


Yllätyksekseni luin valtamediasta, että Irakissa nykyään lymyilevät suomalaissotilaat ovatkin rauhanturvaajia. Yritin asiasta kysellä myös erään iltapäivälehden kommenttiosiossa, jossa kysymykseni kuitenkin evättiin. Se on kuulemma vastoin sääntöjä tai jotain muuta sellaista. Siis pelkkä kysymykseni, milloin näistä suomalaissotilaista tuli rauhanturvaajia, sensuroitiin tylysti.

Missä on poikien siniset baretit? Toimitaanko siellä kenties YK:n mandaatilla? Milloin aseistettujen ryhmien sotilaskoulutuksesta ja sodankäynnin jalojen taitojen opettamisesta on tullut rauhanturvaamista? Miksi kuitenkin Ilkka Kanervan (IL 9.1.) mukaan suomalaissotilaiden lähettämisellä halutaan rajoittaa Iranin valtaa Lähi-Idässä. Kun Iranin valtaa halutaan rajoittaa tulee eittämättä mieleen kenen valtaa halutaan lisätä.

Onko tämä siis nykyään suomalaista rauhanturvaamista? Halutaanko suomalaisella rauhanturvaamisella lisätä USA:n valtaa Lähi-Idässä. Halutaanko tulevina vuosina uusilla hankittavilla hävittäjillä edistää ns. rauhanturvaamista kaukomailla USA:n lukuun? Mihin tämä kaikki vielä johtaakaan ja kenen mandaatilla.

Elämme natotuksen aikaa, johon ns. suomalainen totuusmedia on valjastettu. Härskiä valehtelemista päivästä toiseen, Nato-propagandan levittämistä ja totuuden pimittämistä. Elämme vaarallisia aikoja, ja Niinistön aika tullaankin muistamaan natotuksen pimeinä vuosina. Riittää kuitenkin kun edelleen muistaa kaiken valtamedian propagandasaasteen keskellä ikiaikaisen totuuden: USA ja Nato - rauhan perikato.

3 kommenttia:

  1. HS 12.1.2020 mukaan Suomi on asettanut Rannikkolaivaston Katanpää-luokan miinantorjunta-aluksen ja Uudenmaan prikaatin rannikkojääkäriyksikön täksi vuodeksi sotilasliitto Naton NRF:n (Nato Response Force) täydentävän toiminnan joukkopooliin.

    Suomalainen sananlasku tietää, että kun pirulle antaa pikkusormen, se vie koko käden. Näin meitä natotetaan.

    VastaaPoista
  2. Suomen puolustusvoimat on valtio valtiossa, se porukka kokeilee jatkuvasti rajojaan. Ulkopolitiikan suunnan hivutus ja lobbaus Suomessa ja ulkomailla ei pitäisi kuulua puolustusvoimien toimenkuvaan.

    VastaaPoista
  3. Sadattuhannet irakilaiset mielensosoittajat marssivat Bagdadin kaduilla (24.1.) vastustamassa USA:n joukkojen läsnäoloa maassa. Suomalainen totuusmedia vaikenee, ei sanaakaan. Mitä tuumii kenraalikuvernööri Niinistö, olisiko jo suomalaisten sotilaiden kotiuttaminen paikallaan vai tarvitaanko taas sinkkiarkkuja lisää.

    VastaaPoista