torstai 6. elokuuta 2020

Suuri huijaus



Tuomas Malinen kuuluu niihin harvoihin suomalaisekonomisteihin, jotka uskaltavat kertoa totuuden. Kysymys on siis EU:n kaavailemasta 750 mrd yhteisvastuullisesta velasta, josta osa tullaan suoraan lahjoittamaan ja loput annetaan lainoina jäsenmaille. Italia ja Ranska ovat suurimpia saajia ja Suomi maksaa totuttuun tapaansa niin kuin aina ennenkin. Siirtomailta ei tässäkään yhteydessä kysytä mitään ratkaisevan tärkeää vaikka muuta väitetään. 

Myöskään talouden elvytyksestä tässä yhteydessä on aivan turha puhua. Yksinkertaisesti suomalaisilta kupataan härskisti ja röyhkeästi valehtemalla miljardeja euroja. Mikäli paketti tullaan vielä hyväksymään EU-maiden kansallisissa parlamenteissa, mitä vielä rohkenen epäillä niin huonostippa on Suomen asiat. Toivoa sopii, että vielä löytyy terveen itsetunnon omaavia kansakuntia, jotka osaavat sanoa tälle kusetukselle tylysti: ei käy. Suomi ei valitettavasti kuulu tähän porukkaan. Suomen rooli on nöyristellä ja tyytyä osaansa, ja siitä pitää myös vallan vahtikoira eli valtamedia huolen. Siitä mistä ei voi puhua, siitä ollaan hiljaa.

Ylläolevassa lyhennetyssä videossa Malinen kiteyttää ja tiivistää olennaiset tekijät ja syyt. Niitä on turhaa tässä toistaa. Ihmetellä tosin täytyy, että mikä tätä kansaa oikein vaivaa. Mitä pahaa suomalaiset ovat oikein tehneet, kun ovat ansainneet tällaiset päättäjät. Suomen talous on notkolla ja matkalla syvään rotkoon  ja se kyyti tulee olemaan hyisen kylmää.


4 kommenttia:

  1. Viimeisten tietojen mukaan Capo di tutti capi, Camorra ja Cosa Nostra kiittävät jo etukäteen saamistaan avustuksista.

    VastaaPoista
  2. Tabletilla sain videon toimimaan. Kännyllä en ainakaan muutama päivä sitten.

    VastaaPoista
  3. Taloussanomien toimittaja Jan Hurrin mukaan "Elvytysrahaston hinta Suomelle on pelkkä käsiraha tulevasta". Eli siis "kättä päälle ja käsirahaa" Hortto Kaaloa vapaasti lainaten.

    VastaaPoista
  4. Tää on ihan kamalaa, totesi USA:n varapresidenttiehdokas Harris.

    VastaaPoista