perjantai 11. syyskuuta 2015

Iso veli valvoo



Kotkan lailla ja haukan katseen alla NSA seuraa liikkeitäsi, tulkitsee ajatuksiasi, lukee sähköpostiasi ja kuuntelee puheluitasi. Lupaa ei siihen tarvita, kun se tehdään ns. USA:n kansallisen edun nimissä. Kansainvälistä tietoliikennettä ja tiedonkulkua valvoo joukko vainoharhaisia NSA -virkamiehiä ja kaikki keinot ovat sallittuja.

Edward Snowden teki paljastuksia, jotka järkyttivät koko maailmaa. Näyttää siltä, että monet tärkeät vaikuttajat ovat tikun silmässä. Eurooppalaisia valtionjohtajia, komissiota ja parlamenttia vakoillaan. Valtioita ja yrityksiä vakoillaan ja yksityiset kansalaiset maasta riippumatta ovat päätyneet NSA:n seurantalistalla, jossa epäilyttäviä nimiä taitaa olla peräti 1,2 miljoonaa.

Apple, Google ja Microsoft ovat amerikkalaisia yrityksiä, joiden laitteiden ja käyttöjärjestelmien markkinaosuus on huomattava internetin valtakaudella. Internetistä on tehty väline, jota ilman ei nykyaikana selviä. Kuluttajatottumuksia ja -tapoja muokataan ja kontrolloidaan tarpeen mukaan. Median ja yleensäkin länsimaiden tiedotusvälineiden jakamaan informaatioon on vähintäänkin syytä suhtautua epäillen. Trollitoimittajat levittävät maksettuja "tiedotteitaan" puolueettoman sananvapauden nimissä. 

Obama taisi jopa pyytää jossain vaiheessa anteeksi eurooppalaisilta USA:n häikäilemättömäksi paisunutta vakoilua. Tuskin mikään on muuttunut. Vakoilutoiminta ja suoranainen valehtelu jatkuu entisellään. Terrorismin kitkemisen nimissä  mitään keinoja ei kaihdeta. NSA:n mukaan kaikki mahdottomatkin tapaukset ovat ilmeisesti mahdollisia terroristeja. FBI värvää ja rahoittaa terroristeja CIA:n tuella. On saatava kunnon sotku aikaan.

Ehkä huolestuttavinta koko asiassa on, että meilläkin asiasta mieluimmin vaietaan. Todetaan lakonisesti, että niinhän ne kaikki tekevät. Toisin- ja väärinajattelijoita ei suvaita. On helpompi mennä massan mukana ja hokea opittua mantraa. Syiden ja seurausten pohdinta on niin pirun työlästä.

Olisiko aika siirtyä kynään ja paperiin takaisin Jari Litmasen tapaan. En halua kuulua siihen muodottomaan massaan, jota manipuloidaan ja kontrolloidaan täysin tietoisesti. En halua itsestäni robottia, joka muodostaa mielipiteensä puolueellisen tiedonvälityksen ehdoilla ja ohjeilla. On pakko kaivaa ja etsiä. Kyllä se sieltä löytyy, se jonkinasteinen tietämyksen taso, jonka pohjalta voi ponnistaa. Eihän tässä muuten selviä terveen kirjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti