keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Omissa ajatuksissa


Ei se ole peilin vika, jos naama on vino. Ja kaikki ei ole sitä. miltä se näyttää. Tai paremminkin sanottuna sitä se ei ainakaan ole, miltä sen annetaan näyttää. Suomalainen valtamedia on jo pitkään ajanut omaa agendaansa, jossa Venäjän ja etenkin Putinin toimet teilataan. Putinista on tullut samanlainen sylkykuppi kuin meidän omasta Väyrysestä.

Taustalla voidaan nähdä suoranaista tarkoitushakuisuutta. Pessimisti voisi jopa ajatella, että nyt tarvitaan kunnon kahakka. No, kyllä te sen varmasti saatte, jos sitä haluatte. Kapitalistinen järjestelmä on ollut pitkään kriisissä ja historian saatossa sota on osoittautunut "oivalliseksi tavaksi" laittaa asiat kuntoon. Sitä varten pitää tietysti luoda siihen sopivaa kuvaa vihollisesta.

"Erkon sota", niin kuin Paasikivi ärähti aikoinaan talvisodan kynnyksellä. Samalla tinkimättömällä linjalla mennään. Venäjä nähdään arvaamattomana ja osittain heikkona. Talouspakotteet ja öljyn hinnan dumppaaminen ovat vain osa sitä massiivista kokonaisuutta, jolla Venäjää laitetaan polvilleen. Propagandakoneisto on tietenkin valjastettava mielipiteiden muokkaajaksi.

Venäjän toimet Syyriassa herättävät kysymyksiä. Miksi USA on niin passiivinen? Yleensä tuon maan väkivaltakoneisto on hoitanut tehokkaasti arabimaiden tuhoamisen ja ihmisten tappamisen. Nyt Venäjän hävittäjät ovat samalla asialla. Kuka pommittaa ja ketä, jää vain epäselväksi. Selvää on vain se, että suomalainen media seuraa erityisen tarkkaan ja raportoi Venäjän hävittäjien tuhotyöt.

Lähi-Idässä sodan osapuolia näyttää olevan enemmän kun tarpeeksi. Meillä paljon käsitelty ISIS ei oikeastaan enää riitä uskottavaksi syyksi. Huvittavaa oli lukea jonkun suomalaisen iltapäivälehden trollitoimittajan juttu, jossa kissankorkoisin otsikoin kerrottiin Isiksen 300 miehen suurhyökkäyksestä. Jos tuo on suurhyökkäys, niin sitten he kyllä painivat ihan omassa sarjassaan.

Taustalla on tietysti aivan muut asiat. Libyassa klaanit ja heimot taistelevat keskenään vallasta. Irakissa vaihdettiin käskijä, ja Syyriassa tehdään samaa. Ja Iran yrittää aloittaa uutta huomista ilman talouspakotteita. Kurdit ovat taas turkkilaisten hampaissa. Tunisiasta käynnistynyt arabikevät on tuonut mukanaan lisää väkivaltaisia levottomuuksia koko alueelle. Ja kaiken päälle Israelissa puuhataan muuria maan rajojen ympärille.

Pasi Raappanakin paini aikoinaan ihan omassa liigassaan. "Ne tulee, ne menee" on laulu sodista ja niiden aiheuttajista. "Kun sodat loppuu, ne rakentaa uusia...ovatko kenen...ovatko sinun, ovatko minun, eei". Kun Pasi sanoi tiistai niin se oli totisinta totta. Onnistuin jokin aika sitten löytämään kuvassa olevan vinyylin turkulaisen musiikkistudion hyllyltä kera koskettavan tarinan, mutta siitä joskus myöhemmin.

Pasin Liiga oli jäbän toinen kokoonpano. Olen kirjoittanut Pasista jo aikaisemminkin ja hyvin rokkaa edelleen. Suurelle yleisölle tuntemattomaksi jäänyt muusikko oli persoona, joka eli tavallaan ja omalla ajallaan. Vuonna 1988 ilmestyneellä levyllä Pasi artikuloi harvinaisen selvästi ja ymmärrettävällä tavalla. Siitä voimme kait tällä kertaa kiittää ymmärtäväistä sovittajaa.

4 kommenttia:

  1. Taitaa Vaari nyt hieman liioitella, kun venäläinen mainoskampanja kertoo tupakan tappavan enemmän kuin Obama.

    VastaaPoista
  2. Tupakka tappaa, mutta eikös se ole vapaaehtoista. Pommeilta ja lennokeilta ei paljon kysellä mihin ne osuvat.

    Katselin tuossa A-studiota, jonka aiheena oli: Mitä Venäjä haluaa? Oletin tietysti, että paikalla olisi joku venäläinen kertomassa, että missä mennään. Ei näkynyt, ei kuulut.

    Paikalla oli kutsuttu dosentti Luukkanen, joka heilutteli kirvestään totuttuun tapaansa. Kansanedustaja Niinistö muisteli vanhaa graduansa ja näki mörköjä vähän siellä sun täällä. Puolustusministeri Niinistö lertoi, että se on ihan normaalia, että amerikkalaiset panssarivaunut harjoittelevat Suomen maaperällä.

    Yksi kutsutuista sentään oli täysjärkinen eli tutkimusjohtaja Kangaspuro yritti nähdä kokonaisuuden ja valottaa asioiden tilaa laajemmassa merkityksessä. Kovin oli yksinäinen trollilauman keskellä, joita toimittaja ruokki parhaan kykynsä mukaan.

    VastaaPoista
  3. Katsoin saman ohjelman ja sanattomaksi vetää. Tuo IKL:ää ihaileva Niinistö vain noudattaa sitä kuuluisaa NATO-isäntämaasopimusta, jossa vieraille joukoille avataan rajat myös mahdollisia hyökkäystoimia varten.

    VastaaPoista
  4. Natoon hivuttamalla ja kansaa pelottelemalla, tämähän on ollut meininki jo pitemmän aikaa. Venäjän etu on taloudellisesti vahva ja vakaa EU, jolloin öljy- ja kaasutoimitukset pelaa. USA:lle sen sijaan hajanainen ja rikkonainen EU sopii kuin valettu.

    Ja sitäpaitsi Eu tulee hajoamaan jo omaan mahdottomuutensa jossain vaiheessa, eikä siihen tarvita edes brittejä. Kunhan Deutsche Bankin "ongelmat" kaatuvat euromaiden veronmaksajien piikkiin niin eiköhän se ollutkin sitten siinä.

    VastaaPoista