maanantai 4. huhtikuuta 2016

Käry kävi



Suomalaisen valtamedian trollitoimittajat kävivät taas rynnäköllä Putinin kimppuun. Presidentin nk. lähipiirin koplaukset saivat runsaasti palstatilaa Suomen arvovaltaisessa ja kaiken olennaisen paljastavassa ja totuuden kertovassa mediassa. Kysymys on siis kansainvälisestä veronkiertovuodosta. On hienoa, että valtamedian hutkivat toimittajat löysivät heti syyllisen tähän pahuuteen. Kaikkihan sen tietävät, että nk. lähipiiri on se pahin.

Panama -case sai jopa valtiovarainminteri Stubbin tuomitsemaan moiset toimet. Stubb kertoi yllättyneensä, että Nordea on ollut niin keskiössä näissä hommeleissa. Huolestuttavaa on toki se, että Stubb taitaa olla lähes ainoa epätietoinen, joka ei tiedä, että näinkin voidaan toimia. Tosin valtiovarainministerillä näyttää muutenkin olevan nuo pasmat hieman sekaisin. Stubbille tiedoksi, että kyllä sieltä pankkien deskeiltä on löytynyt jo monia vuosia ihan omat "erityispalvelut" nk. suursijoittajille.

Veronkiertolistalla näytti olevan ihan yksi oikea presidenttikin Ukrainasta. Niinistön ja Soinin ystävä ja ellei ihan peräti nk lähipiiriläiseksi julistautunut rehellinen valtiomies ja suklaapohatta. Poroshenkon hallinto onkin jo saanut Suomenkin veronmaksajilta monia kymmeniä miljoonia euroja ja lisääkin on luvattu. Blogisti odottaakin jännityksellä, miten nuo mahdolliset lisätuet kohdennetaan Ukrainan kurjuudessa elävälle kansalle. Ainahan Euroopan unionin auvoinen käsi on tarjolla, kun hätä on suurin.

Suomalaisiakin on kuulemma listalla. Tosin ne jäivät Suomen valtamediassa kovin vähäiselle huomioille ja Kekekin oli juuri varikolla, jossa kuuluvuus on usein huono. Erityisen huolestuttavaa kirjoittajan mielestä on, että mitä Suomen presidentin nk. lähipiiriläisillä mahtaakaan olla sydämmellään. Heti tulee mieleen parikin nimeä mutta jätetään ne nyt mainitsematta ja odottamaan sitä soveliaampaa paljastuspäivää.

Yhdysvaltojen kerrottiin menettäneen 500 miljardin verotulot yksistään tässä tapauksessa. Tosin sieltä ei kommentteja herunut kun Ylen Moskovan trollitoimittajalla oli tärkeää kerrottavaa Putinin nuoruuden ystävistä. Ja Islannin pääministeri kiemurteli myöhemmin omissa sotkuissaan, kun häntä haastateltiin tekemästään laillisesta verosuunnittelusta. Suomalaiset osaavat ja osuvat aina asian ytimeen.

Pari asiaa jäi kuitenkin vaivaamaan. Missä piileksi Nordean hallituksen puheenjohtaja? Missä viipyivät Nordean pääekonomisti Kangasharjun kommentit oman talouden hyvästä ja huonosta hoidosta? Rosvoparoniksikin tituulerattu Wahlroos taisi olla Ranskassa siemailemassa hyviä viinejä, kun toimittajat eivät häntä haastatelleet. Olisi nyt kuvitellut, että aina omistajan asialla oleva Walhroos olisi veropakolaisena pari kipakkaa kommenttia ehtinyt jakamaan tietämättömälle kansalle.

Mutta sitten pitää kiittää, että asia nousi näin vahvasti julkisuuteen. Saksalaiset toimittajat tekivät loistavaa työtä ja ansaitsevat vähintäänkin yhden "Pulitzerin". Ilman Suddeutche Zeitungille tehtyä tietovuotoa olisi tämäkin jäänyt tosiasia jäänyt vain pelkkien arvailujen varaan. Ja varmaa on vain se, että tämäkin paljastus on vain osa totuutta mittavasta kansainvälisestä veronkierrosta.

Todelliset veroilta pimitetyt rahasummat ovat tietysti paljon suuremmat. Ja varmaa on myös, että suomalaiset valtamedian trollitoimittajat eivät olisi koskaan kyenneet tai saaneet paljastaa moisia tietoja. Siitä olisi nk. lähipiiri pitänyt hyvän huolen. Meidän valta- ja eliittimedian rakkailla toimittajilla näyttää olevan ihan oma ja yksityinen agendansa.

2 kommenttia:

  1. Viikko on kulunut ja uutiset veronkierrosta alkavat hautatutua. Kun talouden ja politiikan johdossa olevia on samoissa jengeissä kun nyt kiinni jääviä, niin voit olla varma että tuomiot ja taloudelliset seuraamukset tulevat olemaan lieviä. Talousrikollisia tullaan jatkossakin näkemään kunniamerkit rintapielessä itsenäisyyspäivän vastaanotolla, hymyilevät sieltä televisioruudun välityksellä meille. S.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellähän ne riekkuvat totuttuun tapaansa niin kuin ennenkin ja tietenkin isänmaan asialla. Itse totesin maksavani turhaan sen 60 euroa vuodessa Nordealle ja päätin lopettaa asiakassuhteeni.

      Poista