sunnuntai 14. elokuuta 2016

Tuulahduksia huipulta


Rion kisat ovat jo puolivälissä ja hyvästä syystä toimittaja Jukka Morottaja onnistui kuin onnistuikin haastattelmaan Mika Kojonkoskea Rion tummassa yössä muutaman caipirinhan jälkeen. Sain Jukkikselta luvan laittaa tähän blogiin suoraan muutamia kysymyksiä ja vastauksia sen kummemin niitä sensuroimatta.

Morottaja: Suomen huippu-urheilun huippuyksikön huippujohtaja Mika Kojonkoski, mitkä ovat nyt päällimmäiset tunnelmat täällä paikan päällä, kun kisat lähestyvät loppuaan?

Kojonkoski: Kyllä meillä on täällä ihan käsin kosketeltavan lämmin ja mahtava huipputunnelma. Se on niin harvoin kun pääsee huippujengin kanssa yhdessä maailmalle edustamaan ja kannustamaan suomalaista huippu-urheilua.

Morottaja: Aika kovia aikoja nuo naiset juoksevat täällä, kun katsoin tilastoista, että suomalainen huippumiesjuoksija, Vattulaisen Arttukin, olisi kauden kotimaan kärkiajallaan sijoittunut pronssipallille naisten 10 000 metrin juoksussa.

Kojonkoski: Kovaa ne naiset tosiaan kipittävät. Olemme Artun kansssa suunnitelleet kyllä ensi kaudelle uuden huippukestävän ja -kehittävän rataprojektin, joten kyllä se vitun Vattulainenkin vielä oppii juoksemaan kovempaa kuin akat.

Morottaja: Nuo Suomen pienet ja suuret naapurimaat ovat jo ehtineet rohmuamaan mitaleja, mutta Suomellahan ei tavoitteita ole?

Kojonkoski: Joo, ei me voida tällaista huippufiilinkiä pilata millään tavoitteilla. Mitä ne meidän huipputyypit sitten tekisi, jos vielä rimaa nostettaisiin. Kyllä meille riittää se, että saamme huippukokemuksia yhdessä tekemisen huippumeiningistä.

Morottaja: No eiköhän se keihäänheitosta ainakin yksi ronssimitali tule Ruuskasen toimesta. Ja onhan meillä vielä muutamia muitakin huippuvalioita vielä monessa muussakin kehässä ja mitalia jahtaamassa?

Kojonkoski: Ainahan se on mahdollista mutta on meillä kyllä takataskussa yksi oikein yllättävä huipputempaus, joka saa koko maailman urheilupiirit haukkomaan henkeään. Jos siis kaikki menee päin huippupersettä niin meillä kyllä löytyy takataskussa vielä yksi tosi huippujuttu.

Morottaja: Voisitko vähän valottaa enemmän, sillä tämä kuulostaa tosi huippukivalta.

Kojonkoski: Sitä se onkin ja kaikki perustuu suomalaiseen huipputuotteeseen. Olemme ajatelleet buffata nokialaista ja tänään sain tietää, että kontti on kuin onkin jo perillä.

Morottaja: Tämä kyllä alkoi nyt kiinnostamaan oikein huippu-urakalla. Että oikeinko koko maailman huippupiirit olisivat kohderyhmänä. Mihin tämä nyt oikein perustuu?

Kojonkoski: No, kato asia perustuu ihan yksinkertaisesti huippusijaintiin. Meillä on täällä lukuisa joukko Pasilan huipputoimittajia, joilla on mitä mainioin huippustudio ja vielä huippupaikalla suoraan Cobacabana beachin vieressä. Ja siellä se kontti nököttää studion nurkassa ja odottaa vain sopivaa huippuhetkeä, jos niikseen tulee.

Morottaja: No, nyt mä oon kyllä ihan pihalla.

Kojonkoski: No katos, jos mitskuu ei tuu niin sitten pannaan kunnon huippuskaba pystyyn. Se on niin vitun huippuvarmaa, että nokialaiset saa huippukyytiä, kun siniset ja valkoiset saappaat lentävät Cobacabanan hiekkarannalla ja huippukauas. Ja siihen kisaan ei sitten ota muut osaa kuin suomalaiset huipputyypit. Se on niin vitun huippuvarma, että ulkomaalainen lehdistö tulee huippuinformoiduksi tästäkin huipputempauksesta.

Morottaja: Tämähän on todella yllättävä huippu-uutinen. Suomen huippuolympiajoukkueen huippujoukkueenjohtaja, Mika Kojonkoski, minä kiitän tästä ainutlaatuisesta ja huippujännästä haastattelusta.

2 kommenttia:

  1. Nyt nuo Nokian kumisaappaat vois vaikka lahjoittaa Rion faveloihin. Potkonen iski jo varman mitalin.

    VastaaPoista
  2. Mistähän se johtuu, että aina kun suomalainen nainen saavuttaa menestystä kehässä tai molsikilla niin aina on silmä mustana. Matka huipulle on karikkoinen hellan ja nyrkin välissä.

    VastaaPoista