perjantai 16. joulukuuta 2016

Kosto on suloista



Koville se ottaa ja katkeralta se tuntuu, mikäli Ylen Ison Trollipajan uutisia on uskominen. USA:n demokraattisen puolueen kärsimä kitkerä tappio presidentin vaaleissa kirvoittaa kaikki käytettävissä olevat voimat liikkeelle ja kostohan on tunnetusti suloista. Aloittaako USA mittavat super-, hyper- ja kyberiskut vai mistä oikein on kysymys. Käynnistääkö Obama vielä ydinsodan valtansa viimeisinä kurjina päivinään?

Kaikki on mahdollista näinä aikoina. Pasilan trollitoimittajat ovat ainakin liikkeellä ja valjastettu mukaan pyhään missioon, joka puhuu puolestaan. Uutiset ja jutut ovat kuin suoraan USA:n tiedustelupalvelujen tietotoimistojen päivittäiseltä uutislistalta. Aleppo on ykkösuutinen mutta mihin kummaan unohtui Mosul. Kaikkihan me muistamme vielä sen ajankohdan, kun lännen sotavoimat aloittivat mittavan hyökkäyksen tuolla suunnalla.

"Valtamediaksi" profiloitunut Ylen propagandakoneistokin meuhkasi asiasta aikansa, ja sitten ikään kuin unohti Mosulin suurhyökkäyksen. Mitä tapahtui? Asia toki selviää seuraamalla kansainvälisiä uutistoimistoja, joissa kerrotaan, että tuhannet ja taas tuhannet siviilit ovat saaneet surmansa Mosulin suunnalla. Mutta siellä viattomia siviilejä tappaakin USA:n johtama sotakoneisto ja se ei olekkaan enää uutinen. Kallion kirkkoherrakin on siirtynyt ilmeisesti taas sakastiin juomaan viiniä, kun kirkonkellot ovat vaienneet.

Ilmeisesti on olemassa hyviä pommeja ja pahoja pommeja. Paljon riippuu siitä, kuka niitä käyttää. Pasin Isossa Trollipajassakin paukahtelee välillä ja toimittajat saavat kuulla kunniansa. Uutispommi pamahtaa toisensa jälkeen ja toimittajat irtisanoutuvat tai sitten irtisanotaan. Ylen kaikkien aikojen ennätyspalkkaa (25 000 euroa kuukaudessa) nauttiva kokoomuksen marionetti Lauri Kivinen on valtansa huipulla ja vieläkin on epäselvää, missä tuo toimitusjohtaja oikein piileskelee. Ei näy ja eikä oikein kuulu.

Miehen kuuluu seisoa joukkojensa edessä eikä luimistella trollin tapaan. Onko mies ylipäätään edes elävien kirjoissa, Onko hän kenties CIA:n kyperkeskuksiin tutustamassa ja kouluttautumassa tulevaan pyhään missioon. Vai onko Kivinen päätynyt peräti WADA.n listoille epäiltynä väärän tyyppisten nautintoaineiden käytöstä. Mistä sen tietää, että onko toimitusjohtajalla enää luottoa. Henkilökunta ainakin voi pahoin kun toimittajakunta on pihalla kuin pikkukaupungin paikallislehden ulkomaantoimitus.

Kivinenhän tunnetaan myös omasta nk. Irangate jutustaan, jolloin Nokia erehtyi myymään Iranille jotain mitä sille ei tiettyjen piirien mukaan olisi pitänyt myydä. Kivinen siirrettiinkin sitten kunniallisesti syrjään Nokian verkkoliiketoimintojen vaativista tehtävistään. Ja kas kummaa tuli aika, jolloin pätevää miestä taas tarvittiin uusissa ja vastuullisissa toimissa.

Kivisen kausi Ylen johdossa on voimassa toistaiseksi. Häntä ennen toimitusjohtajan pesti oli aina määräaikainen. Miten kauan saamme nauttia Pasilan Trollipajan yksituumaisista ja suorastaan propagandamaisen nerokkaasti levitettyjen uutisten annista. No yksi asia ainakin on selvä. Mikäli uskot. luotat ja seuraat Kivisen troppipajan  uutisia niin maailman tapahtumista olet täydellisesti pihalla kuin lumiukko. Onneksi meillä on sentään netti.

4 kommenttia:

  1. Venäjä ei ole tehnyt kyberiskuja, senhän tietää Trumpkin, joka on sentään tuleva USA;n presidentti. Demokraatit eivät vain voi myöntää tappiota.

    VastaaPoista
  2. Wikileaksiä kait on lähinnä kiittäminen siitä, että muutamat ns. salaisiksi tarkoitetut puhelut ja sähköpostit ovat vuotaneet julkiseen levitykseen.

    VastaaPoista
  3. Maailma on niin erilainen, kun sitä lukee englanniksi: Craig Murray (ex. suurlähettiläs) kertoo olleensa se tyyppi, joka välitti demokraattisen puolueen sähköpostit Wikileaksille, lukee The Daily Mailissa. Toiseksi viestikaappajaksi on epäilty Seth Ritchiä, joka sittemmin murhattiin hyvin epäilyttävissä olosuhteissa.

    VastaaPoista
  4. Obama ei pitkään odotellut. Venäjän suurlähettiläs murhattiin Turkissa.

    VastaaPoista