perjantai 6. huhtikuuta 2018

Poliittinen vanki


Julian Assange on ollut Ecuadorin suurlähetystön suojissa Lontoossa jo melkein kuusi (6) vuotta. Hän on saanut poliittisen turvapaikan sieltä eikä voi poistua lähetystöstä ilman pelkoa, että hänet pidätettäisiin ja luovutettaisiin suureen ja mahtavaan USA:han. Assange on WikiLeaksin "perustaja", joka on vuotanut julkisuuteen salassapidettyjä tietoja etenkin USA:n vakoiluorgansisaatioista, sotilas- ja diplomaattitiedoista. Hillary Clintonin julkisuuteen putkahtaneet sähköpostiviestit, joissa oli kiusallisia ja ikäviä tietoja rouvan tempauksista, ovat ehkä se tunnetuin tapaus.

Viimeisimmän tiedon mukaan Assangen internet yhteydet katkaistiin lopullisesti. Assange erehtyi twitter -tilillään epäilemään, että Venäjällä ei ole mitään tekemistä viime päivien kovaa kohua herättäneissä venäläisen kaksoisagentin myrkytystapauksessa. Tämä oli liikaa ja miehen internet yhteydet ulkomaailmaan katkaistiin. Ecuadorin presidentin vaihduttua uuteen, maa etsiikin parhaillaan kansainvälistä toimijaa, joka lopettaisi Assangen pakoilun Lontoon lähetystössään.

Julian Assange on siis todellisuudessa poliittinen vanki. Monet ihmisoikeusjuristit ovat samaa mieltä aina YK:tä myöten. Viimeisin Julian Assangen päivitetty viesti on 27. maaliskuulta. Onko mies ylipäätään enää edes hengissä? Hän on ollut jo vuosina piikkinä länsimaiden propagandassa. Pasilan Iso Trollipajakin on "unohtanut" Assangen lähes kokonaan. Julian on säälimätön totuudenpuhuja ja paljastaja, joka ei sovi ns. länsimaiden sananvapauden missioon.

Vuoden mieheksi valittu Mark Zuckerberg vastaa USA:n kongressin edessä syytöksiin, jossa häneltä kysytään Facebook käyttäjien tietojen myymisestä ulkopuolisille tahoilla. Oliko tämä joillekin yllätys, että naamakirja -konsepti perustuu lähes yksinomaan tietojen- ja rahankeräämiseen. Ja sitäpaitsi onhan se mitä mainioin ja helpoin tapa vakoilla ja seurata, mitä addiktoituneet käyttäjät oikein touhuavat onnellisen nettimaailmansa syöväreissä. Siinä on vissi ero. Zuckerberg on miljonääri ja Assange vainottu ja köyhä.

4 kommenttia:

  1. Pitäis tehdä nimikeräys, "kansalaisaloite" Julian Assangelle poliittinen turvapaikka Suomesta.

    VastaaPoista
  2. Naamakirjaa en ole koskaan käyttänyt enkä tule käyttämään. Ja ohjeeksi niille, jotka ovat mukana: valehdelkaa niin paljon kuin sielu sietää. Niin Zuckerbergin tekee.

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Eikös Facebookista saa helposti bannia, jos harrastaa vaikkapa vihapuhetta. Testatkaapa vaikka seuraavilla lausahduksilla. 1. Putin on vitun kova jätkä. 2. Zuckerberg on yks vitun homo. 3. I love VK.

    VastaaPoista