lauantai 29. helmikuuta 2020

Uusia tähtikuvioita



Muutto on sitten takana ja tavarat raijattu uuteen asuntoon. Vinkkinä vain, että älkää koskaan muuttako ellei ole pakko tai ajatuksena ole jokin kirkas tai jokin muu yhtä harkitsematon idea. Muutto on miesten hommia eikä  miehen. Kun yksi mies on asialla niin yleensä tapahtuu ja sattuu. Sattuu selkään, käsiin, pohkeisiin, jalkoihin ja päätäkin pakottaa. 

Toki apuakin sain ja siitä kiitos. Ajatuksena oli alun perin siirtää kamat kaapista kaappiin. Se toimii mutta vie tuhottamasti aikaa. Muutin kaupungista maaseudulle. Sehän tuntuu olevan monen haave mikäli uskomme lehteä nimeltä Maaseudun Tulevaisuus. Maalla kaikki on kirkkaampaa ja tähtikuviotkin erottuvat selvemmin kuin kaupungin valojen yllä. Miten se vaikuttaa aivotoimintaan on vielä epäselvää mutta eiköhän sekin kirkastu, kun tottuu tähän lapsuudesta tuttuun hiljaisuuteen.

Maalta olet sinä tullut ja maalle pitää sinun tuleman tai jotain siihen suuntaan. Kirkko ja hautausmaa ovat lähellä. Ei tarvitse enää pitkälle muuttaa ja kaveritkin selviävät lyhyellä kantomatkalla. Tontin paikka on vielä hommaamatta mutta eiköhän sekin ajan mittaan järjesty. Uskon, että uskonmiesten kanssa asiat saadaan aina sovittua.

Kun ensimmäisen kerran tiirailin yömyöhällä taivaalle niin erotin selvästi ylhäällä hieman vasemmalle päin katsottuna Ison Karhun, joka myös Otavana tunnetaan. Kirkas tähtitaivas ilahdutti  mieltäni ja mieleeni tulvahti Petri Petterssonin laulu, "katson maalaismaisemaa ja ymmärrän ...".

Iso Paska on meille kaikille suomalaisille tuttu , turvallinen ja suurella hartaudella bdändätty tavaramerkki, josta ei nyt sen enempää. Mutta kertokaa, arvon tähtitieteilijät mistä löytyy tuo Iso Koira vai pitääkö vielä kerran muuttaa. Tässä asunnossa lemmikkien pito on kuuleman mukaan kielletty.

2 kommenttia:

  1. No jos löydät Orionin kuvion (illalla koko lailla etelässä näihin aikoihin), ja sen vyön avulla Siriuksen, niin olet löytänyt Ison Koiran.

    VastaaPoista
  2. No niin, hyvä, että löytyy. Täytyypä yrittää löytää seuraavalla kerralla, kun tilaisuus siihen tarjoutuu, kiitokset vinkistä.

    VastaaPoista