maanantai 16. maaliskuuta 2020

Pelataan coronaa


Korona on hieno peli, jota pelattiin pienenä paljon. Kaikki Kärkkäiselle ostoksille, vain 38,90, ja illat kuluvat rattoisasti eristyksissä kotioloissa. Nyt kuitenkin pelätään Coronaa, joka on vallannut kaikki mahdolliset  mediat ja kaikki mahdolliset kanavat ja kaikilla mahdollisilla kauhuskenaarioilla varustettuna. Epidemiaa ja pandemiaa tuputetaan ja pelkoa levitetään surutta kansan keskuuteen. On suuren huolen aika.

Mutta joku myös pelaa Coronaa ainakin mikäli uskomme pörssikursseihin. Tiesittekö, että Nokian hintalappu on tippunut yli 10 mrd euroa, kun ns. Corona -virus iski ja iskettiin kansan tietoisuuteen. Viimeisimmän tiedon mukaan kaksi oululaista tietoliikenneinsinööriä on saanut tartunnan. Jos vielä kolme tartunnan saanutta inssiä löytyy lisää niin Nokian ovelle voidaankin laittaa lappu luukulle. Kovat ovat ajat ja insinöörin hinta tapissaan.

Ja pelurit ja rahamiehet ovat haistaneet tilaisuuden rahastaa. Nimettöminä pysyvät ostajat ja myyjät mellastavat Suomen julkisessa pörssissä, jota myös joskus Pölhölän pörssiksi kutsutaan, mielin määrin. Ja kukaan ei tiedä, kuka siellä shorttailee tai tekee muita koiruuksia. Nimettöminä pysyvät rahamiehet ovat valtiovallan ja valvovan lainsädännön hyvässä huomassa ja suojeluksessa. Piensijoittajat seuraavat tilannetta kauhun sekaisin tuntein. Uuden osakesäästötilin lanseeraminenkin osui niin hyvin kohdilleen ettei paremmasta väliä.

Vähän aikaa sitten huhuttiin, että amerikkalaisten olisi syytä hankkia lisää omistusta tuolla tietoliikenteen verkkopuolella mm. 5g:n suhteen. Osaamista ja taitoa amerikkalaisilla on vähemmän kuin muilla alan suurtoimijoilla, ja etenkin Huaweilla. Väläyteltiin jopa Nokian tai Ericssonin ostamista. No nythän siihen tarjoutuu oiva mahdollisuus. Hedgerahastot ovat runtanneet ja manipuloineet voimalla Nokian kurssin jetsulleen kohdilleen. Ja amerikkalainen ystävä tulee aina apuun, kun suomalaiset ovat hädässä. Ei muuta kuin ostotarjousta odottamaan. Ystävä hädässä tunnetaan.

Mitä sitten itse Corona-virukseen tulee niin toivotaan, että mahdollisimman moni saa immuniteetin, jolloin tartuntojen määrä luonnollisesti laskee. Tämä tapahtuu tietenkin vain sairastumalla ja toipumalla. Kuolleisuusprosentti lienee jossain 3,5 prosentin alapuolella ja jää todennäköisesti paljonkin alle tuon luvun, kun varotoimenpiteet ovat jo tällä tasolla.

Mistä Corona -virus, COVID-19, sitten sai alkunsa, siitä on ollut vähemmän puhetta. Kiinassa uskotaan yleisesti, että virus on amerikkalaisten ystävien alullepanema vitsaus. Biologista sodankäyntiä, jonka amerikkalaiset sotilaat levittivät Wuhaniin, kertoo Kiinan ulkoministeriön tiedottaja. Niin tai näin, viruksen alkuperä selvinnee ajan kuluessa.

Kuvernööri Niinistön lohdullisia sanoja lainaten, "lähentykää toisianne" ja "me tarvitsemme toisiamme" on helppo päättää tämäkin ploki-kirjoitus. Jaksamista ja haleja kaikille näin virtuaalisessa muodossa. Kyllä se siitä.

7 kommenttia:

  1. Kaikki hyvin:
    Persut saivat rajat kiinni
    Kokoomus sai yritystukihanat auki
    Kristilliset saivat baarit kiinni
    Vasemmisto sai hyllyt tyhjyksi
    Keskusta sai Väyrysen kotikaranteeniin
    Vihreät saivat lentokoneet maahan

    VastaaPoista
  2. Vieläkö leipäjonoissa jonotetaan vai saatiinko leivän jakokin loppumaan? Onko siitä siis demareita kiittäminen. Pöyristyneenä seuraan vieläkin tätä totuusmedian hysterian lietsontaa.

    VastaaPoista
  3. Jos vertaillaan totuusmediaa ja somen asiantuntijoita, niin kumpikohan tuota hysteriaa enemmän lietsoo?

    VastaaPoista
  4. Somettelu on taitolaji, ilman tutustumista somen asiantuntijoihin en esimerkiksi tiennyt, että USA:n demokraattien tuleva presidenttiehdokas on dementikko. Silti minusta edelleen on huvittavaa seurata, kun Suomen valtaa pitävät tyttäret viisissätuumin julistavat totuutta kansalle. Kun tämä harjoitus on ohi niin voidaankin edetä valmiuslain vaattimiin hybridiuhkien käsittelyyn.

    VastaaPoista
  5. Oliko toi dementiatieto Trumpin tweetistä? Kuten ehkä tiedät, jenkeissä vaalikampanjoinnissa totuus on toissijaista. Ja koskien hallitusta, sinulla on ilmeisesti hallussa syvällinen tositieto ja tilannekuva, kuinka asian kanssa pitää toimia. Ei muuta kun torille vaan megafoonin kanssa, niin kunnon totuuden pasuuna tekee.

    VastaaPoista
  6. En seuraa Trumpin twiittejä, se jääköön muille. Niin kauan kun Suomen eliitti ei ole suojassa bunkkereissaan niin no hätä. Onks tietoo, että onko meidän oma ja rakas kuvernööri jo karanteenissa?

    VastaaPoista
  7. Kaipaan jo Gretaa takaisin, saatais vähä niinku lisäarvoa uutisille.

    VastaaPoista