tiistai 14. joulukuuta 2021

Huonomaineinen roskalehti

Iltalehti kertoi jokin aika sitten aloittavansa ja käynnistävänsä tutkivan journalismin koulutusohjelman. Täytyy myöntää, että blogistilta kaatui kahvikuppi pöydällä, kun satuin uutisen rubriikin lukemaan. Reaktioni oli niin hytkyvä naurunremakka, että pokkani petti pahasti ja kuppi kaatui ihan konkreettisesti. Onneksi ei kuitenkaan syliin. 

Iltalehtihän on näitä suomalaisia iltapäivälehtiä, joita tyypillisesti pidetään roskalehtinä. Ajanvietteenä, jolloin uutisen sisällöllä ei ole niin paljon väliä. Tärkeimpinä kriteerinä levittää juoruja, kertoa julkkisten päiväunista, ja kaikesta muustakin hömpästä, mitä nyt maailmaan mahtuu. Ja niitähän mahtuu. Tutkivalla journalismilla on harvinaisen vähän tekemistä tämän aviisin kanssa. Lähinnä sitä voidaan pitää mainiona vitsinä.

Toimittajat Mikko Pulliainen, Jaakko Isoniemi ja Juha Muurinen olivat ahkeria viime sunnuntaina ja pläjäyttivät eetteriin kolme tärkeää uutista. Pulliainen kertoi, että pahamaineinen MIG-23 onnistui tappamaan vain yhden amerikkalaisen kenraalin, joka on tietysti huono uutinen. Isoniemi kertoi, että pahamaineisia Buk-ohjuksia ollaan kärräämässä Ukrainan rajalle. Muurinen puolestaan kertoi, että paras eli ilmeisesti hyvämaineinen hävittäjä valittiin HX-hankkeessa käydyn sotapelin ansiosta.

Näyttää siis siltä, että Iltalehden tutkivat huippujournalistit ovat jo päässeet vauhtiin. Riittää, että agenda on kohdillaan. Venäjävihamielisyys ja natokiima tarjoaa loistavat mahdollisuudet uran etenemisessä. Kuinka monta siviiliä hyvämaineinen natohävittäjä, F-35 on ehtinyt tappamaan ei valitettavasti selvinnyt uutisten otsikoista. 

mikko.pulliainen@almamedia.fi, sunnuntai 12.12.2021 klo 23:02

2. Venäjä rahtaa lisää aseita Ukrainan rajalle - mukana pahamaineinen Buk-ohjus jaakko.isoniemi@iltalehti.fi, sunnuntai 12.12.2021 klo 16:31

 Juha Muurinen, sunnuntai 12.12.2021 klo 14:37

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti