torstai 13. elokuuta 2015

Tapaus Ahvenanmaa

Iltapäivälehtien mukaan puolustusministeri Niinistö on kovaa vauhtia miehittämässä Ahvenanmaata, kun ei sitä koskaan tiedä milloin Putin päättää pysyvästi asettua saarivaltakuntaan. Ylimääräisiä kulujahan siitä vain syntyy. Ahvenanmaa on kuuleman mukaan strategisesti tärkeä tulevan sodan näkövinkkelistä katsoen. Saari on ns. demilitarisoitu eli käytännössä suomalaisia vihreitä miehiä ei siellä pitäisi näkymän ainakaan rauhan aikana.

Niinistön agendalla lienee myös ns. puolustusmäärärahojen kasvattaminen ja tulevien hävittäjähankintojen pohjustaminen. 10 miljardia euroa ei ole pikkuraha, kun kuulemma valtion budjettikin on viturallaan. Säästää pitää ja siitä tulikin heti mieleen muutama hyvä idea. Ei muuta kuin myyntilaidalle ja heti.

Myydään koko saari pois, kun siitä kerran ongelma on tullut. Ostajiakin lienee tarjolla. Putin varmastikin on kiinnostunut Ahvenanmaasta ja ainahan voidaan ehdottaa vaikkapa vaihtokauppaa. Viipurista Sortavalaan on mukavasti rajamaata ja niistähän suomalaiset ovat aina olleet kiinnostuneita. Samalla Putin saisi iloisen, hyvinvoivan ja eloisan kielivähemmistön elävöittämään muuten harmaan ja synkän naapurimme ulkoista maakuvaa.

Nato on myöskin kiinnostunut Ahvenamaasta ja hintakin voisi olla kohdallaan. Saisihan sotilasliitto kerralla Itämeren pohjukat ja karikot tarkkailun ja kontrollin alle, kun ei sitä koskaan tiedä mitä aluksia siellä pinnan alla ja päällä oikein liikkuu. Muutamalta iltapäivälehden trollitoimittajalta tosin loppuisi journalistiset työt, mutta se ei nyt paljon paina isossa kuvassa.

Ja jos Naton kanssakaan kauppoja ei synny, niin ainahan Amerikasta löytyy muutama liikemies, joita Ahvenanmaan poikkeuksellisen kaunis luonto ja maantieteellinen sijainti kiinnostaa. Heti tulee mieleen Warren Buffett, joka jo ehtikin ostaa saaren Kreikasta. Ja tietenkin Donald Trump, joka tunnettuna kiinteistömogulina varmasti tarjoaisi oivan hinnan. Onhan Trump jo sijoittanut Levillekin, joten kiinnostusta takuulla löytyy.

Suomi olisi todellinen voittaja kaikissa tapauksissa. Saisimme vähän vipinää Maarianhaminan ummehtuneeseen kaupunkikuvaan. Saaduilla rahoilla Suomi voisi heti antaa muutaman miljardin anteeksi kreikkalaisille ja lisääkin tarvittaessa. Englantia tai venäjää, riippuen vähän ostajasta voisi sujuvasti opiskella Ahvenanmaan merellisissä maisemissa vain pienen laivamatkan päässä.

Säästöt olisivat melkoiset. Verorahat ohjautuisivat emomaan järjellisiin hankkeisiin. Eduskunnastakin poistuisi yksi kallispalkkainen kansanedustaja. Ulkomaille olisi lyhyt matka. Ei tarvitsisi murehtia suomen kielen opetuksesta Ahvenanmaan kouluissa. Ja ruotsalaisilta ei kannata edes kysyä tai mainita koko asiasta. Olisi erityisen nautinnollista seurata, miten naapurimaa reagoisi siihen, että mikä lippu se siellä liehuu entisen Eckerön posti- ja tullitalon katolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti