lauantai 10. lokakuuta 2015

Kyllä keulii



Mopon ja varsinkin viritetyn kanssa pitää olla varovainen. Usein se voi keulia jo pienestäkin kaasun käytöstä ja saattaa pahimmassa tapauksessa karata kokonaan käsistä. Nykyisellä hallituksella mopo ainakin pörisee kovasti  ja välillä nokkakin nousee pystyyn. Päätöksiä pitäisi tehdä ja kovalla kiireellä.

Osakkeiden kanssa kauppaa käyvät suomalaiset tai paremminkin niiden omistajat pitäisi äkkiä saada piiloon hallintarekisteriin. Suomalaiset ovat niin kateellista kansaa jottei paremmasta väliä. Ja saataisiinhan ainakin aikaan sellainen mukava ja oikeudenmukainen verosuunnittelu. Maksetaan verot, jos silta tuntuu ja aika harvoinhan siltä tuntuu nykymaailmassa.

Tosin tästäkään kuulemma ei ollut sovittu hallituspuolueiden kesken, mutta menköön nyt samaan piikkiin. Tosin joku persuedustaja lupasi heti aamuyöstä tutustua asiaan ja tehdä oman ehdotuksen arvopaperikaupan säännöistä ja pykälistä. On hienoa, että asiaan perehdytetään kaikella huolella ja sillä vakavuudelle, jota se vaatii. Yö on muutenkin hyvää aikaa uusille ja innovatiivisille ajatuksille.

Soinin uusi ja kiiltävä satapiikkinen kyllä kuopii jo pahemmin. Kypärä päässä tuntuu nuo kavereiden uhittelutkin vain miestä naurattavan. Kevarin kyyti onkin kovaa ja vauhdin hurma sellaista, että se sokaisee jo tanakammankin  puoluepampun pään. Ihan selvästi Soinissa näyttää olevan kunnon "riktaattorin" ainesta. Omat puoluepukarit saavat kyytiä ja siinä ei kysellä eikä perään huudella. Jotenkin tulee niin tuo vanhan Veikon uho ja tuho eittämättä mieleen, kun herraa seurailee. Tosin ylimielisyyteen ei isäVennamo kuitenkaan aikoinaan sortunut.

Mutta mitä se hallitus oikein tsuhnailee. Kovat on puheet ja kova on hätä ja mitään ei tapahdu. Herran nimeen vannotaan yhdessä kuorossa ja poljetaan kimpassa jalkaa, ja päätöksiä ei vain tunnu syntyvän. Moni elinkelpoinen yritys olisi jo suurissa ongelmissa noin hitaan päätöksenteon takia. Taitaa olla käsijarru jäänyt päälle vai mistä se nyt kiikastaa. Vain onko kepukin jo hajallaan kuin hätääntynyt varpusparvi.

Vanhat ja harmaat eminenssit hääräävät taustalla ja tulosta ei vain näytä syntyvän. Olisiko niin, ettei sitä yksimielisyyttä puolueen sisällä nyt sitten olekaan vaikka julkisuuteen muuta kerrotaan. Pekkarinenkin näyttää niin mutrulta vaikka muuta yrittää ja väittää.

"Mikäs täällä? Mitä minä näen? Nyt, nyt te olette vallan erehtyneet. Aijaaa .... poojaat, poojaat. Ei sotaa näin käydä. Eheei. Eheei, ei tämmöisestä sodasta tule niin mitään. Mennäänpäs mokoman suon yli, että heilahtaa", upseeri Kaarnaa suurinpiirtein lainaten. Lopputulos oli tietenkin vähän kehnonpuoleinen mutta ainahan pitää yrittää ja lopettaa se helvetin jahkaaminen.

Ja jos aika käy pitkäksi hallituksen viisaita toimia ja päätöksiä odotellessa, niin ainahan voi laittaa levylautasella menevää ja rämisevää fuusiojatsia. Kazumi vinguttaa kitaraansa niin taidokkaasti, ettei siinä ehdi edes mopoilemaan. On se hurja, on se hurja, sanoo vanha lapparifani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti