maanantai 10. huhtikuuta 2017
Tuli rytky
Timo Soini on pahainen kloppi, joka valehteli ja petti äänestäjänsä. Ja sehän näkyi kunnallisvaalien tuloksissa, tuli kunnon rytky. Soinista kehkeytyi hallitukseen päästessään yhteiskuntakelpoinen marionetti, joka jää poliittisen historian sivuille yhdestä niistä surullisista ja naurettavista Helppo-Heikeistä. Ehkä hän jää myös hyväksi opetukseksi niille kaikille hänen puoluettaan joskus äänestäneille.
Olen erityisen pahoillani niiden puolesta, jotka antoivat viime eduskuntavaaleissa persuille äänensä. Pidän nimittäin hyvin paljon maanläheisistä ja katu-uskottavista puolueen kannattajista. Tiedän, että suurin osa heistä on aivan tavallisia, rehellisiä ja kunnon kansalaisia. Tunnollisia puurtajia, joille uskoteltiin ja vannottiin tyhjänpäiväisiä vaalilupauksia. Kun maassa ja omassa lähipiirissä on hätä niin silloin on helppo uskoa kaiken maailman huijareihin. Timo Soini tuli, otti ja käytti tilanteen häikäilemättä hyväkseen.
Kävin viime viikolla persujen Turun vaalikopilla kahveella. Syy oli se, että olin juuri tulossa TYKSistä magneettikuvauksista, jossa tutkittiin mm. sydämen verenkiertoa. Haitalliset aineet poistuvat parhaiten virtsaamalla, jota runsas kahvinjuonti tietysti tunnetusti avittaa. Matkalla rautatieasemalle oli hyvä syy pysähtyä juttelemaan SOTEsta ja vähän muustakin.
-"Ootte niinku sitä mieltä, että sairaat, syrjäytetyt ja vanhukset on hyvä pisnes? Miljoona taatusti varmaa ja helppoa asiakasta takaa "parantajilleen" hyvät tulot ja verot ohjataan veroparatiiseihin vai? Mikäs se nyt oikein on teidän kanta näihin asioihin", aloitin vähän provokatiivisesti.
Hyvin ystävällinen ja nauravainen vaalityöntekijä kertoi persujen olevan vähän niinkuin sopivassa saumassa kokoomuksen ja kepun välissä vaa´an kielenä. Puhui jopa eräänlaisesta kiristyksen mahdollisuudesta. Tämä tietysti hiukan hämmästytti sydänsairasta kuulijaa.
Ajattelin ääneen ja sopersin jostain poliittisesta kähminnästä. Ilmeisesti liian kovalla äänellä, kun lähellä seisonut vanhempi rouva tuli kyselemään, että naisiako täällä taas kähmitään. No asian oikea laatu kuitenkin selvisi hänelle. Ja selvisi myös sekin, että naisiakin Suomessa kähmitään.
"Eikös se ole hienoa käyttää näitä ilmaisia julkisia sairaalapalveluja", totesi kolmas vaalityöntekijä kuullessaan tarinani. Kerroin hänelle, etteivät ne mitään ilmaisia ole. Matkat tekee sen 16 egee ja tutkimus maksaa tasan 36,90 egee, että rahalla siitäkin selviää. Tosin Amerikan mallin mukaan se tekisi sen tonnin, että sitäkö tässä nyt tavoitellaan?
Sitten alkoi jonkinasteinen luento valinnanvapaudesta, kuntayhtymistä ja muista demokraattisista johdetuista ja poliittisesti valituista organisaatioista ja tietenkin kilpailusta. Yksityiskohtiin en nyt puutu sen enempää, koska he ja vielä vähemmän minä ymmärsin, että mistä he oikein puhuivat. Jotenkin tuntui siltä, että ylemmältä taholta oli tullut vaalikopeille tarkat ohjeet, miten potentiaalista äänestäjää tulee lähestyä.
"Niin, että jos Petteri Urposta tulee Terveystalo Kimalaisen toimari, niin kaikki sinne hoitoon. Siellä on parhaimman näköiset hoitsut ja laatuhoito maksaa sulle sen saman mitä julkisella mutta erotuksen maksavat muut veronmaksajat, että katetta piisaa. Ja kun rahat loppuu niin säästetään ja pannaan TYKS myyntiin. Ja lopetetaan kaikki julkiset "arvauskeskukset" ja ohjataan asiakkaat valitsemaan oikein", jatkoin kurillani.
Sympaattisten vaalityöntekijöiden vastausta en valitettavasti voinut jäädä kuuntelemaan. Hieman harmitti, kun olin vasta pääsemässä vauhtiin ja kolmatta kuppia jo juomassa, kun huomasin, että nyt on kiire junalle. Juna ei myöhäistä odota. Ilkka Kanerva tuli vastaan iloisesti hymyillen takki rennosti avoimena. Tajusin, että päivästäni oli tullut lähes täydellinen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti