tiistai 18. huhtikuuta 2017

USA, Nato ja Trump

Pasilan Iso Trollipaja kysyi muutamalta kannuksensa ansainneelta suomalaiselta eksperteiltä niistä turvallisuuspoliittisista tekijöistä, jotka mahdollisesti uhkaavat Suomea. Blogisti kovasti kummastelee haastateltujen asiantuntijoiden lausuntoja mahdollisista uhista. Luonnollisesti virallisen mantran mukaan mennään. Euroopan unionin hajoaminen ja Venäjä nousivat listalla korkealla.

Yksikään ei maininnut esimerkiksi USA:ta tai Trumpia. Kovin outoa ja merkillistä se on, sillä jokainen aikaansa seuraava suomalainen pitää maailman johtavan sotilasvallan viimeaikaisia toimia vähintäänkin huolestuttavina ellei jopa pelottavina. Jos noissa toimissa ei näe mitään uhkaa Suomelle niin täytyy olla joko idiootti tai maansa myynyt.

Otetaanpa esimerkki: Ulkopoliittisen instituutin "asiantuntija" Mika Aaltola kertoi jokin aikaa sitten television katsojille, että Trump on hullu. Presidenttikamppailu kävi tuolloin kuumimmillaan Atlantin toisella puolen. Nyt kun Trump laukaisi 59 ohjusta Syyriaan, niin samainen "asiantuntija" juoksi välittömästi eetteriin kertomaan  katsojille, että Trump on päättäväinen. Aaltolan mukaan Trump on siis päättäväinen hullu.

Maailman suurimman väkivaltakoneiston puikoissa on siis päättäväinen ja päämäärätietoinen hullu. Jos tuo ei ole uhka Suomen ulkopoliittiselle turvallisuudelle niin mikä sitten on. Samalla kun otetaan huomioon, että NATO toimii miehen käsikassarana niin avot, sanois venäläinen.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikaisen mukaan muutos Venäjän politiikassa ja epätietoisuus sen tavoitteista nostaa Venäjän uhkakuvien kärkeen. "Sotilaallisten jännitteiden kasvu tällä alueella ja Venäjän sotilaallinen toiminta on johtanut myös siihen, että Nato on aktivoitunut ja jännitteet ovat kasvaneet" Tiilikainen kertoo. Hänen mielestä ei ole yhtä ratkaisua siihen, että olemme levottoman suurvallan naapuri.

Tiilikaiselta voisi kysyä kumpi oli ensin muna vai kana. Naton "ohjuspuolustustukikohdat" Euroopassa vai pahasti epäonnistunut Naton laivastotukikohdan perustaminen Krimille. Nato ilmeisesti hyökkää Iraniin Euroopan kautta mutta miten Venäjälle, voisiko Suomi vähän avittaa onhan meillä se Naton "isäntämaasopimus" vielä voimassa. Ja lopuksi voisi kysyä, että millä tavalla Tiilikainen kokee Venäjän Suomelle uhkana.

Myönteistä toki on, että Tiilikainen ymmärtää, että Suomi on suurvallan naapuri vähän niin kuin yhtäältä ja pyhtäältä. Euroopan unionin vasallina noudatamme tinkimättömästi arvaamatonta pakotepolitiikkaa Venäjää kohtaan, joka viime kädessä osuu kuitenkin siihen siroon omaan nilkkaan. Varmaa tässäkin, "uhkakuvatutkimuksessa" on vain se, että Ulkopoliittisen instituutin johdossa näyttää todellakin olevan sekä idiootteja että maansa jo myyneitä.

3 kommenttia:

  1. Jokainen terroriteko Euroopassa ja myös Suomessa periytyy suoraan Yhdysvaltojen pommituksista ja sotilastoimista lähi-idässä. Väkivalta johtaa väkivaltaan, hyvä kirjoitus.

    VastaaPoista
  2. Maailma on täynnä uhkia. Yleensä ihmiset muistavat ja pelkäävät niitä uhkia, joista media kertoo ja ylläpitää. Valistuneimmat näkevät ja osaavat erotella ilman median ylläpitämää ja maalaamaa uhkakuvaakin. Kyllä Venäjä on uhka siinä kuin mikä muukin pullisteleva öykkäri. Valitettavasti, meillä itsellämmekin on sisäisiä uhkia, jotka odottavat sopivaa hetkeä toteutuakseen.

    VastaaPoista
  3. Eriarvoistuminen on tietenkin suurin sisäistä uhista mutta suomalaiset tuntuvat olevan jonkin sortin masokisteja, jotka nauttuvat piiskaamisesta. Ei tunnu missään eikä näy missään, perkele.

    VastaaPoista