perjantai 7. huhtikuuta 2017

Trumpin Tomahawkit



Trump tumputtaa mielellään yökaudet kylpytakki päällä Fox-kanavan äärellä, kertovat pahat kielet. Nyt on mies siirtynyt sitten vihdoinkin sanoista tekoihin. Television kaukosäätö lensi kädestä ja ohjukset löysivät kohteensa. Kaasuhyökkäys Syyriassa oli hyvä tekosyy iskeä, lyö ensin ja mieti vasta sitten.

Pasilan Iso Trollipaja ja muu suomalainen roskapäivälehdistö on jo ehtinyt laittaa kaasuhyökkäyksen Syyrian nykyisen johdon piikkiin. Blogisti kovasti kummastelee asiaa, eikös nuo kaasuaseet hävitetty jo vuosia sitten. Ja jos oikein muistan niin taisi siellä ollu joku suomalainen yritys nimeltään Ekokem mukana projektissa. Pohtimatta nyt sen enempää syyllisiä ja syyttömiä, Trump otti kuitenkin tietoisen riskin.

USA terrorisoi mielellään silloin kun se tietää, että vastassa on kiviä heitteleviä pikkupoikia ja kivääreillä ampuvia muslimeja. Mutta jos vastassa onkin hiukan kovempaa arsenaalia niin yleensä jenkit luikkivat hyvin pian koloihinsa. Tässäkin tapauksessa se vaatisi pari torpeedoa, että yksi ohjusristeilijä saataisiin merenpohjaan. Ja eikä tuo yhtään huonolta idealta tuntuisi. Voisi maailma olla hieman mullillaan vähän aikaa mutta loppuisi se vuosikausia jatkunut silmitön tappaminen ja paskanjauhanta.

Afganistaniin Nato meni jo vuonna 2001. Aloitti massiiviset ilmapommitukset ja kuinkas sitten kävikään. Vuonna 2017 maa on edelleen turvaton Euroopasta turvapaikkaa hakeville ja luonnollisesti myös paikallisille. Irakiin USA hyökkäsi jo vuonna 2003 ilman YK:n mandaattia ja kuinkas sitten kävikään. Maa on edelleen sekasorrossa ja viattomia siviilejä tapetaan päivittäin. 2011 USA aloitti pommitukset Syyriassa ja kuinkas sitten kävikään. Ohjukset lentelevät tänäkin päivänä ja ISIS on voimissaan.

Tuota edellä mainittua maiden listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään mutta antaa nyt olla. Totta on vain se, että Trump jatkaa Obaman viitoittamalla tiellä. Kysymys on vain siitä, että ovatko muut maat saaneet jo tarpeensa. Vai pitäisikö Trump sittenkin palkita heti Nobelin rauhanpalkinnolla edeltäjänsä tavoin. Vai olisiko sittenkin aika lopettaa Nato maailman suurimpana terrorijärjestönä. Joku ratkaisu tähänkin olisi mitä pikemmin saatava ennen kuin on liian myöhäistä.

6 kommenttia:

  1. "Pasilan trollipaja" on sentään aika monipuolinen uutisissaan. HS ja iltapäivälehdet levittävät uutisina yksipuolista aineistoa ja osittain uutiset on laadittu propagandatarkoituksiin. Samaan aikaan lehdistössä valitellaan sitä että trollikampanjointi ja valeuutiset vievät luottamusta lehdistöön. Eli jos Suomen lehdistö julkaisee yksipuolista materiaalia, ei tarvita ulkopuolisia tahoja romuuttamaan luottamusta. Esimerkiksi käy uutisointi Alepon ja Mosulin valtauksista: kuinka monta kuvaa HS on julkaissut Mosulin siviiliuhreista / Alepon siviiliuhreista.
    Sunnuntain HS vieraskynässä (yllättäin HS:ssa) oli hyvä kirjoitus lehdistön yksipuolisesta ja propagandistisesta uutisoinnista.

    VastaaPoista
  2. Yleltä tulee hyviä dokumentteja, elokuvia ja tietenkin urheilua, mutta tuo trollipajan oma uutis- ja ajankohtaisohjelma -tarjonta on niin valjastettu ja kengitetty että propagandan kaltaiselta mielikuvalta on vaikea välttyä. Haastatellaan nk. luotettavia asiantuntijoita, joilla on se oma agendansa hoidettavana esim. vaikkapa Ulkopoliittinen instituutti. Pöhkö täytyy katsojan jo olla, ellei kellot soi.

    VastaaPoista
  3. Floridasta tihkunut vähän uutisia. Kiinalaisia joukkoja siirtynyt Pohjois-Korean rajalle, Trumpin sota-alukset lähestyvät kohdettaan, tuleeko verinen pääsiäinen?

    VastaaPoista
  4. Tämä on pakko laittaa täydennykseksi: Suoraan Sanden blogista lainattua:

    Koska varsinkin ulkomaan uutisointinne on muuttunut muutamassa vuodessa naurettavan avoimeksi propagandaksi, kysyisin teiltä kaikilta siellä YLE:n "uutis- ja ajankohtaistoimituksessa" Kuinka nukutte yönne? Miten perustelette itsellenne sen, että olette muuttuneet toimittajista propagandisteiksi? Mitä näette peilissä?

    Vaikka Wikileaksin vuotamista meileistä olemme jo vuosia sitten lukeneet, kuinka Yhdysvaltain ulkoasianhallinto päätti kaataa Assadin ja tuhota Syyrian jo vuonna 2008, te jatkatte satujenne kertomista. Miten perustelet itsellesi, YLE:n "toimittaja", että vaikka muutaman minuutin googlailulla "uutisenne" paljastuvat propagandaksi, te vain tuotatte niitä?

    Vaikka YK totesi jo vuonna 2013 nimenomaan kapinallisten käyttäneen nimenomaan sariinia, te valehtelette ettei näin ole ollut. Kapinalliset ovat käyttäneet sariinin lisäksi klooria siviilejä vastaan, tämäkin on todistettu, mutta te jatkatte yhä valehtelemalla asiasta. Millä perustelette valehtelunne yksinäisinä iltoina? Millä hyssyttelette omatuntonne, miten selitätte itsellenne valehtelunne?

    YLE:stä on tullut muutamassa vuodessa yleinen pilkan ja naurun kohde juuri näiden paikkansa pitämättömien uutisten ansiosta. Sosiaalisessa mediassa vain aniharva pystyy nauramatta kommentoimaan teidän "uutistuotantoanne." Olisi mukava tietää miten te siellä "uutis- ja ajankohtaistoimituksessa" keskenänne selitätte toisillenne valehtelunne ja propagandanne, kuinka ylläpidätte omaa harhaluuloanne siitä, että olisitte ylipäätään mitään oikeita toimittajia?

    Israelilainen Haaretz-lehti paljasti jo vuonna 2013, että Israelin armeija sekä kouluttaa että huoltaa Al Nusraa, eli Al Qaidaa. Miksi YLE ei uutisoinut tätä? Miksi YLE ei uutisoinut vuonna 2012, että Naton erikoisjoukot operoivat Syyriassa? Miksi YLE ei ole uutisoinut kuinka Yhdysvallat pommitti Syyriaa jo vuonna 2011 ja on pommittanut siitä saakka?

    Miksi YLE ei ole juurikaan kertonut siviiliuhreista Mosulissa, kaupungissa jossa oli viimevuonna taistelujen alkaessa noin miljoona siviiliä ja jossa Naton pommitukset ovat vaatineet jo tuhansia siviiliuhreja? Miksei YLE uutisoinut Yhdysvaltojen 300 siviilin hengen vaatineesta pommituksesta Mosulissa sen kummemmin? Miten perustelette asian itsellenne??

    Miksi ylipäätään YLE ei ole uutisoinut sitä, kuinka Yhdysvaltojen sotatoimissa Lähi-idässä on kuollut vähintäänkin satoja tuhansia siviilejä viimeisen kymmenen vuoden aikana? Miksei YLE kertonut, että Yhdysvaltain Irakin ja Afganistanin joukkojen komentaja kenraali Tommy Franks kertoi jo vuosia sitten kuinka he loivat ISIS:in entisistä Saddamin tasavaltalaiskaartilaisista, jotka tunnettiin alunperin nimellä Bagdadin pojat?

    Miten te selitätte sen, että kun presidentti Obama kertoi Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa määränneensä ISIL (=ISIS)-joukkojen kouluttamisen kiihdyttämisen vuonna 2015, te vaikenitte asiasta täysin? Tuokin tiedotustilaisuus löytyy Youtubesta minuutissa. Kuinka on mahdollista, että te ette uutisoineet Yhdysvaltain presidentin julkisesti kertoneen, että Yhdysvallat kouluttaa ISIS-taistelijoita? Miten perustelette itsellenne ettei tuo ollut uutinen???

    Teidän toimintanne on sekä surkuhupaisaa, että äärettömän häpeällistä ja noloa. Kuka tahansa lapsi, joka osaa googlata ja hallitsee lukioenglannin, pystyy kumoamaan "uutisenne" kerta toisensa jälkeen muutamassa minuutissa. Muiden maiden uutiskanavia ja medioita seuraamalla propagandanne nolo kökköys ja lapsellisuus vain korostuu. Se on suorastaa säälittävää, todella säälittävää.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista