perjantai 21. joulukuuta 2018

Sananvapauden taistelijaa tapaamassa



Julian Assange on ollut paossa ja piilossa jo vuosikausia Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa. Kaksi saksalaista Linkenin kansanedustajaa pääsi tapaamaan miestä eilen ja videolla he pitävät lehdistötilaisuuden tapaamisen tiimoilta. Taustalla esiintyy myös vainotun isä. Die Linke on muutenkin aktivoitunut Saksan sisäpolitiikassa etenkin Sahra Wagenknechtin myötä, mutta siitä lisää myöhemmin.

Totuuden kertominen ja paljastaminen mm. USA:n sotarikoksista ja Clintonin sähköposteista on luonnollisesti ns. länsimaiden sananvapauden pahin rikos. Wikileaksin ex -päätoimittajalla on tämän takia suoranainen tappouhkaus päällä. Lisäksi Assangen lähipiiriin kuuluva Wikileaksin tietoturva-asiantuntija Arjen Kamphuis katosi hämärissä olosuhteissa jo elokuussa Norjassa. Epäilemättä CIA ja NSA ovat olleet taas asialla.

Blogisti odottaakin mielenkiinnolla, että miten Pasilan Ison Trollipajan uusi toimitusjohtaja ylioppilas Ylä-Anttila aikoo asiaan tarttua. Jokaisen itseään kunniottavan journalistin luulisi puuttuvan tähän räikeään ihmisoikeusrikokseen. Assange on vapautettava välittömästi. ja hankittava vaikkapa poliittinen turvapaikka Suomesta niin kuin professori Patomäkikin ehti jo ehdottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti