lauantai 29. joulukuuta 2018

Everstillä on asiaa



On syytä palauttaa mieliin, mitä tapahtui vuonna 2003. Bushin käynnistämä Irakin tuhoaminen perustui strategisiin väärinkäsityksiin ja valehteluun niin kuin yleensä on ollut tapana, kun asialla on United States of Amnesia. Toistetaan samoja virheita ja syyllistytään suoranaisiin valheisiin, jotta tappamiselle saadaan  motiivi ja oikeutus ns. länsimaiden sananvapauden nimissä.

Ei opittu Vietnamista eikä muistakaan sen jälkeisistä sodista, toteaa Larry Wilkerson ykskantaan. Ja nyt hän ennakoi Trumpin syyllistyvän samaan, mikäli USA käynnistää sodan Irania vastaan. Ja voitte olla varmoja, että ainakin Pasilan Iso Trollipaja on se ensimmäinen mediatalo Suomessa, joka näitä tarvittavia valheita tulee toistamaan päivästä toiseen.

Trump kertoi jokin aika sitten tuhonneensa Isisin. On tietysti mukavaa havaita, että juuri kun yksi Nobelin rauhanpalkittu (Obama) kertoi muutama vuosi sitten yhdessä puheessaan olevansa innokkaasti tukemassa näitä samoja tahoja niin Trump pani nyt ko. järjestön polvilleen. Ovat kuulemma lähdössä Syyriasta, ja voitto tuli. Vihdoinkin, saattaa joku huokaista.

Tosin erimielisyyksiä on syntynyt näistä joukoista ja niiden määristä, kun eräs amerikkalainen kenraali väitti niitä olevan 4000. Pentagon tietysti oikaisi asian ja kertoi todellisen lukumäärän olevan vain 500. Nyt niitä viimeisimmän "luotettavan tiedon" mukaan poistui 2000 että ottiatuota. Uskokoon ken haluaa. Ja mihin tämä kurdien "suurin ystävä hädässä tunnetaan suojelija" voisi lähteä ja pettää samalla suuren lupauksensa. Sieltähän tule pian Erdoganin poppoo tilalle ellei jo ole. No Nato mikä Nato, samaa sotilasliittoahan nuo.

ISIS on USA:n luomus. Miljoonien Euroopassa sotia paossa olevien invaasio on USA:n luomus. Tästä kaikesta voimme kiittää nuorempaa Bushia, jonka tietysti kuuluisi istua syytettynä Haagin kansainvälisessä rikostuomioistuimessa. Tuomistuimella on toimivalta rangaista mm. sotarikoksista, rikoksista ihmisyyttä vastaan ja joukkotuhonnasta. Bush Junior täyttää kirkkaasti kaikki vaadittavat kriteerit. Ongelma on tietenkin myös siinä, että USA ja mm. Israel eivät luonnollisesti ole sopimuksen allekirjoittajamaita. Niillä on niiden omat jumalat.

1 kommentti:

  1. Tänään Syyriassa tapahtunut pommi-isku tappoi ainakin viisi amerikkalaissotilasta. Ilmeisesti Pasilan Iso Trollipaja odottaa vielä Naton Helsingin hybridikeskukselta ohjeistusta uutisoinnissa, kun mitään ei ole uutisoitu. Mutta eikös jenkkien pitänyt jo poistua, eiku...

    VastaaPoista