lauantai 22. joulukuuta 2018

Se fiilis



Valta voi päihdyttää, tavataan sanoa. Suomessakin löytyy lukuisia tapauksia, joissa vallanhimo on noussut ns. päähän. Pöhöttynyt ja öykkärimäisesti käyttäytyvä ulkoministeri Soini on oikein oiva mallisesimerkki näistä poliitikoista. Euroopan unionin komission puheenjohtajalla on kuitenkin alkoholiongelma, joka on ollut tiedossa jo pitkään. Tosin suomalainen valta- eli ns. totuusmedia kertoi hänen kärsivän aivan muista vaivoista.

Jean-Claude Juncker on kuitenkin juoppo, kuten Suomessa tavataan sanoa. Siitä ei montaa vuotta ole kun kokoomuksen silloinen meppi Piia-Noora Kauppi ylisti miestä ja kertoi hänen olevan lähes täydellinen valinta uudeksi komission puheenjohtajaksi. Junckerhan on saanut mainetta myös ns. laillisen veronkierron asiantuntijana ja hän joutuikin aikoinaan eroamaan Luxemburgin pääministerin virasta.

Ei siis mikään ihme, että Finanssiala ry:n nykyinen toimitusjohtaja tuntee syvää lukkarinrakkautta Junckeria kohtaan. Istuuhan siellä Finanssialan hallituksessa mm. Nordean ja Handesbankenin ylimmät johtajat eli nämä ns. Suomen suurimmat rahanpesuun ja muuhun veronkiertoon aktiivisesti osallistuvat puljut. Viimeisin uutinen asian tiimoilta on Virossa paljastunut Handesbankenin järjestelmällinen ja häikäilemätön toiminta rahanpesun suhteen. Ei ole mitään syytä epäillä ettei Suomessa toimittaisi samalla tavalla.

Junckerin katkoittaisista tikkukävelyistä ja töpötyksistä ja ilmeisesti myös kivuliaista kihtikohtauksista on somessa lukuisia videoita. Niistä ei sen enempää ja googlettamalla löytyy lisää. Komission puheenjohtajan käytös kuvastaa kuitenkin surullisella ja häpeällisellä tavalla ylimielisen ja klikkiytyneen eliitin käytöstapoja. Näyttää siltä, että millään ei enää ole väliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti