tiistai 24. maaliskuuta 2020

Kyllä massia löytyy



Totuusmedia 24.3.20

Miten tilastoilla valehdellaan, näkyy ylläolevista graafeista. Mittakaavat ovat sopevasti kohdillaan suomalaisen iltapäivälehden jutussa ja taas paniikkia pönkitetään. Voi meitä Suomen poloisia. Vanha tilastotieteilijä näkee heti, että mistä kenkä puristaa. Miltä kuviot näyttäisivät, jos asteikkoja sorvataan vaikkapa siihen realistiseen suuntaan, esim. 0 -100 000 niin miltä mahtaiskaan maailma näyttää.

Mutta onneksi valtiovalta tuli apuun ja kertoo, että 15 mrd löytyy välittömästi suomalaisen elinkeinoeolämän pönkittämiseksi. Kyllä massia löytyy, jos niin halutaan. Ja laitetaan hävittäjiin vielä saman verran niin päästäänkin jo 30 miljardiin. Siinä ehtii Rinteen vappusatanenkin sulaa ennen Lapin kevään hankia. Voi meitä Suomen köyhiä.

Mutta ei hätää, Suomi on ostamassa Kiinalta terveydenhuollon tarvikkeita, mikäli ne pääsevät loppumaan (IL 24.3.) Niinistöllä on kuulemma "hyvät suhteet Kiinan presidentti Xi Jinpingiin, mikä osaltaan vaikuttaa asiassa", jatkaa samainen totuusmedia. Blogisti ehdottaakin, että ei muuta kuin Juha Sipilä koneen puikkoihin ja Niinistön yksityiskoneen keula välittömästi kohti Pekingiä tarvikkeita noutamaan. Ajatelkaa mikä sankaritarina meitä lukijoita ja kuuljoita odottaakaan, kun kaverukset saapuvat takaisin Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Virallisen tiedon mukaan Suomessa on tähän päivään mennessä kuollut yksi Corona-virukseen. Lisää menehtyneitä  lienee tulossa. Influessaviruksiin oli Suomessa helmikuun loppuun mennessä kuollut 7500 ja lisää menehtyneitä on tulossa vaikka tänä vuonna ollaankin selvitty helpolla. Blogisti toivoo itsekin selviävänsä vaikka kuuluukin kaikkiin mahdollisiin riskiryhmiin. Ulkona odottaa raikas ja aurinkoinen kevätpäivä ja merikin näyttää niin tyyneltä. Krookukset kukkivat ja luonto kutsuu. Kyllä se siitä.

6 kommenttia:

  1. Mistähän totuusmediasta tuo 7500 on repäisty?

    VastaaPoista
  2. Se on muistaakseni THL:n jostain tilastosta, en nyt tarkalleen muista mistä, seuraan niin paljon ja monipuolisesti kaikkia mahdollisia asiantuntijakanavia.

    VastaaPoista
  3. Tuo luku ei voi olla todellinen, enneminkin jonkun "totuusmedian" "faktoja"

    VastaaPoista
  4. Edelleen muistin varassa: A-peräisiin viruksiin noin 6500 ja B-virustyyppeihin noin tuhat, ja muistaakseni sikaflunssan puhkeamisen alusta (2009-10) lukien, jonkin tiedon mukaan ns. kausiflunssiin kuolee noin tuhat suomalaista vuodessa

    VastaaPoista
  5. Päivän totuusmediasta poimittu otsikko.(IS) Tutkija varoittaa Venäjän toimista koronakriisin aikana – ”Naapurimaiden on varottava jatkuvasti tilannetta”

    VastaaPoista
  6. Eiköhän tämäkin virus panna pian Putinin piikkiin

    VastaaPoista