tiistai 11. toukokuuta 2021

Kusetusta kerrakseen



Suomen valtionvelka oli kuluvan vuoden maaliskuun lopulla 128,4 miljardia euroa. Asukasta kohden velkaa oli 23 140 euroa, Valtiokonttorin sivuilla kerrotaan. Suomesta tuli Euroopan unionin jäsen 1.1.1995, ja tuona päivämääränä valtionvelan määrä oli 51,7 miljardia euroa. Asukasta kohden velkaa oli tuolloin 4 320 euroa.

Suomen valtionvelan määrä on siis EU:ssa oleskelun aikana kasvanut peräti 76,7 miljardia euroa. Jokaisen suomalaisen osuus valtionvelasta on siis yli viisinkertaistunut EU:ssa maleskelun aikana. Viisihenkisen perheen velkamäärä on tänään yhteensä 115 700 euroa. Keskimäärin Suomen valtionvelan määrä on kasvanut lähes kolme (3)  miljardia euroa jokaisen 26 jäsenvuoden aikana. 

Onko tsuhnaa taas höynäytetty, onko tsuhnaa taas kusetettu, kysellään ja naureskellaan Venäjällä. Vähän yksinkertainen tapaus, jota kupataan surutta ja ilkutaan selän takana. Ja ymmärtääkö tuo vähäjärkinen ja hyväuskoinen  ressukka edes tulleensa kusetetuksi. Toki tsuhna ymmärtää, että kalja kusettaa. Mutta siinä on vissi ero käykö kusella vai tuleeko kusetuksi. 

Historian kirjoista olemme oppineet, että tsuhnan kosto on julmettu. Tiedämme, että kun tsuhnan päähän taotaan pyhää vihaa ja pelkoa, vaikkapa naapureita kohtaan niin silloin tsuhna on parhaimmillaan. Tsuhna puhkuu ja uhkuu, vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata ja ei vastaa kun kysytään. Sinne menee ja tuolta tulee tsuhna ja ähkyy, on tässä ja ähkyy, tuonne menee ja ähkyy.

Eikä tässä vielä kaikki. Huomenna 200 tsuhnaa kokoontuu ja päättää Suomen valtiontakausten kasvattamisesta. Suomen valtiontakaukset ja -takuut ovat kolminkertaistuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana, Valtiokonttorin sivuilla kerrotaan. Viime vuoden lopulla määrä ylitti 60 miljardin euron rajan. Tästä Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) osuus oli 6,8 miljardia euroa. Huomenna päätetään siis "kertaluonteisesta" Suomen valtion 6,6 miljardin euron lisävastuista, josta merkittävä osuus on täysin vastikkeetonta rahanjakoa.

Eikä tässäkään vielä kaikki. Euroopan vakausmekanismi (EVM), jossa Suomi euromaana on osakkaana, vastuumme yltävät aina 12,6 miljardiin euroon. Aikoinaan Saksan ja Ranskan ehdotuksesta ja saksalaisten ja ranskalaisten pankkien pelastamiseksi luotu rahoituslaitos on kuin suoraan italialaisen mafian käsikirjasta. Kyseinen "investoinpankki" ei maksa veroja, ja kaikki varat ja omaisuus on suojattu vararikon tai konkurssin varalta,  ja luonnollisesti lafka nauttii kaikenkattavasta syytesuojasta, jos joku erhe sattuisi tapahtumaan. 

EVM:n tarkoituksena on yksinkertaisesti rahoittaa jo maksykykynsä menettäneitä ja ylivelkaisia euromaita ja konkurssikypsiä pankkeja. Tällä velkavauhdilla ja vastuiden kasvattamisella Suomikin on jo hyvällä tiellä ja päässee ennenpitkää kolkuttamaan EVM:n ovelle. Me tienataan vielä tälläkin, hyvä jätkät.

Eikä tässäkään vielä kaikki. Suomen Pankin tasetta en nyt kuitenkaan lähde ronkkimaan vaikka sieltäkin löytyy miljardikaupalla ns. Target saamisia. Jätetään ne toiseen kertaan ja tehdään Ollista tasavallan presidentti. Ehkäpä tähän riittää meppiPetrin toteamus mm. EKP:n ja muiden unionikyhäelmien osalta, että sieltähän löytyy jo 7000 miljardia euroa ns. katteettomia luottoja, joita tsuhnakin on osaltaan takaamassa. Eihän tämä 750 miljardia lisäpanostus tunnu enää missään.

Ja Ranskan Macronkin on niin innoissaan, kun pää on saatu auki. Vihdoinkin rahahanat ovat apposen selällään ja Eurooppa pelastuu. Tsuhnakin oppii näyttämään vain pitkää nenää Kiinalle ja Venäjälle. Tsuhna on lempeä ja tsuhnan katse on ymmärtäväinen. Tsuhna haluaa miellyttää, tsuhna haluaa vain levätä Brysselin neuvottelupöydän alla. Mulkoilla kuin koira, tiedättehän sen nöyrän ja alistuvan ilmeen. Kyllä ne rapsuttaa osaa ja kusetus jatkukoon. Se on tsuhnan osa.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persut jatkavat debattia keskenään eduskunnassa, ei auta ei auta. Sen verran on kuitenkin selvinnyt lisää, että saamillaan elpymisrahoilla unkarilaiset aikovat lopettaa verottamisen alle 25-vuotiailta. Italia aikoo korottaa lapsilisiä 250 eurolla aina 21-vuoteen saakka. Espanja aikoo kokeilla 4-päiväistä työviikkoa. Viro puolestaan ostaa saamillaan rahoilla lisää viinaa, jotka myydään 20 miljardilla eurolla tsuhnille.

      Poista
  2. Huoli on yhteinen vaikka blogisti käyttääkin jyrkkää kieltä. Kun tätä järjetöntä rahan kuppaamista selitetään vielä järjettömmimmillä selityksillä niin vihaksihan se pistää. Suomi maksaa niin kauan kun opitaan sanomaan, että nyt riittää.

    VastaaPoista