maanantai 31. toukokuuta 2021

Operation Dunhummer



NSA, Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto, on kuunnellut ja kaapannut salaisiksi luonnehdittuja puheluja ja tekstiviestejä, kertovat tanskalaiset tiedusteluviranomaiset. Kohteina ovat olleet monet eurooppalaiset huippupoliitikot ja virkamiehet mm. Saksasta, Ranskasta, Norjasta ja Ruotsista. Mutta missä luuraavat suomalaiset ns. huippupoliitikot ja virkamiehet?

Onko niin, että Suomesta ei todellakaan löydy kansainvälisesti ja poliittisesti kiinnostavia vakoilukohteita? Onko todellakin niin, että meidän ns. huippupoliitikot ovat turhakkeita ja mitäänsanottamnia vätyksiä, joiden tekemiset tai puheet eivät kiinnosta NSA:ta? Onko todellakin niin, että suomalaisessa valta- eli ns. totuusmediassa hehkutetut kovat kundit eivät yksinkertaisesti herätä minkäänlaista mielenkiintoa ulkomailla?

Kun esim. Niinistö soittaa Putinille, niin kuin meille valtamediassa usein hehkutetaan, niin hänen sanomisena ja "huolenaiheensa" Venäjän päämiehen kanssa ovat ilmeisesti yhtä tyhjän kanssa. Toki Putin tietää, kuka siellä langoilla istuu kuulokkeet korvilla, mutta tietääkö Niinistö, että nämä "luottamukselliset ja salaiset" puhelut saattaisivat kenties vuotaa ulkopuolisille tahoille.

Joko Niinistö on hyödyllinen idiootti tai sitten transatlanttiset ja luottamukselliset suhteet ovat jo muutenkin ns. reilassa. Tieto valtameren toiselle puolelle menee muutenkin perille, ei tarvita enää langalla urkkijoita. Marionettina on luonnollisesti kiva vaivata ja ärsyttää naapurin mahtimiestä, Toki Putin tietää, että mistä kenkä puristaa ja keskustelujen luonne onkin luultavasti enemmänkin yhtäältä ja pyhtäältä.

Entäpä kun ministeri Haavisto käy ojentamassa ja ohjeistamassa kollegaansa Lavrovia, usein tietysti mielellään enemmän EU:n nimissä kuin omilla muskeleillaan. Kukaan muu paitsi ns. suomalainen totuusmedia jaksaa tuskin korviansa lotkauttaa. Näin ilmeisesti on, ketään ei vois vähempää kiinnostaa, mitä Haavistolla mahdollisesti on asiaa.

Helsingissä tosin on jo Naton hybridikeskus, jonne kaikki salaiset tiedot tietenkin vuodatetaan. Tämä tietysti toimii mitä parhaimpana ja nopeana tapana välittää suoraan Suomen valtion salaisuudet niitä tarvitseville tahoille. Transatlanttisen yhteisymmärryksen ja luottamuksen lujittamisessa vakoilu on niin so last season.

1 kommentti: