perjantai 14. toukokuuta 2021

Piikillä miljonääriksi

 


Ohiossa viranomaiset tarjoavat Covid-19 rokotteen ottavalle mahdollisuuden tulla kerralla miljonääriksi. Ota piikki ja voita miljoona dollaria. Viidellä ihmisellä on joka viikko mahdollisuus voittaa ja vain yksi piikki riittää, että pääsee mukaan arvontaan, Ruotsin SVT kertoo tekstitv -sivuillaan.

Tästä tempauksesta olisi Suomessakin ehdottomasti otettava oppia. Kyseessä olisi todellinen EU-elvytyspiikki edellyttäen tietenkin, että onnistuisi välttämään kaikki mahdolliset haittaoireet ja selviäisi vieläpä hengissä. Vastaavasti voidaan tietysti kysyä, että kuolemanvaarallinen pandemiako on kyseessä, kun ihmisiä pitää vielä isolla rahalla houkutella rokotettavaksi. 

Ajatelkaapa, että miljoona euroa siitä, että käyt piikillä. Kyllä siinä suomi-jätkä porskuttais pitkään ja elämä hymyilis, jos sattuis vaikkapa onnaan. Jutusta ei tosin selviä, että miten kauan tarjous on voimassa ja voiko käydä vaikkapa joka viikko piikillä. Todennäköisyys voittaa kasvaa tuntuvasti, kun osaa tarttua oikeaan hetkeen. Kannattaa tietenkin rauhassa odottaa, että ahneimmat ehtivät myrkyttää, eiku siis piikittää itsensä. Ja kun se laumasuojan vaatima raja lähestyy niin ei muuta kuin heti terveydenhoitajan pakeille.

Fantastista, eiköstä vain. Suomi sais vähintään 3900 uutta miljonääriä, kun italialaiselle mafialle ja eurooppalaiselle pääomapiireille suunnattu elvytyspaketin Suomi -osuus jaetaankin oman maan kansalaisille. Kauppa kukoistais, ravintoloissa kävis kuhina, ja loppuis kerralla se kitinä ja ulina. Ja Suomen tapauksessa noita "voittoluokkia" vois tietenkin porrastaa ja lisätä. Tämä maa tarvitsee lisää voittajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti