perjantai 10. helmikuuta 2012

Belle on kaunis

N8 sai sitten viimeisimmän päivityksen eli vanha Symbian on nyt Symbian Belle. Kamerakännyk-käni on ollut nyt puoli vuotta kovassa käytössä ja käyttäjäkokemukseni on pääosin miellyttävää ja uusien juttujen kokeilevaa haparointia. Hämmästys oli suuri, kun ymmärsin miten monipuolinen ja järkevä laite on kysymyksessä. Tässä vehkeessä on kaikki, kartat, navigointi, kamera, video ja lukematon liuta lisäsovelluksia, joita on tarjolla joka lähtöön.

Köyhänä ja pihinä olen hankkinut silkonisuojan ja HDMI -piuhan, yhteensä 16,90€ ja niillä olen pärjännyt. Sovelluksista en ole maksanut senttiäkään vaan olen ladannut ne ilmaiseksi Ovi Storesta. Olen kuvannut videoita ja katsellut niitä television ja tietokoneen ruuduilta. Olen ottanut satoja valokuvia, editoinut ja leikellyt, katsellut uutisia ja lähetyksiä mitä ihmeellisimmiltä kanavilta, seurannut pörssiä reaaliajassa jne. Opera selaimena toimi kuin rasvattu. Niin, ja joskus on tullut soitettuakin.

N8 on multimediahärpäke, joka ylitti reippaasti odotukseni. Laatu ja jälki on riittävän hyvää tavalliselle ja normaalille miehelle, jonka olemus kestää kirkkaan päivänvalon. Pimeys tosin haittaa varsinkin kuvattessa mutta se oli selviö jo lähdettäessä liikkeelle. Sanalla sanoen käyttöjärjestelmä on toimiva kokonaisuus, joka sopii makuuni. Vanha Symbiani sai siis ensin Annan ja nyt Bellen ja niillä päivityksillä saavutettiin se taso, jonka Nokia oli kuuleman mukaan muita kilpailijoita jäljessä. Ja muuta en juuri kaipaa.

Yksi asia huolestuttaa.Onko tämä se viimeinen kännykkäni, jonka persuksissa lukee made in Finland. Niin siinä väitetään vaikka sekin lienee vain koottu Salossa ja komponentit lennätetty muualta. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että se tehty Suomessa. Ja varsinainen sisällöntuotanto on kuitenkin kotimaista perää ja sehän viime kädessä ratkaisee.Ja sillä siisti.

Hallituksen puheenjohtaja Ollila kertoi, että Nokian tehdas Salossa oli viimeinen Euroopassa. Kuulostaa ontolta, ontuvalta ja kolkolta mongerrukselta. Viiltävää analyysia. Olisi odottanut miljoonia optiorahoja kahmineelta mieheltä parempaa selitystä. Toimitusjohtaja on vaiti ja syystäkin. Isku vyön alle ja mailalla päähän. Elopille Salon yksikkö näyttäytyy vain kiusallisena kustannuksena isommassa pelissä.

Suuryritysten yhteiskuntavastuu on kiittämätöntä. Kiistattomasti raha ratkaisee ja kaikki muu on turhaa puhetta ja parhaimmillaankin vain ns. pilvipalvelua. Se mikä on jonkun maan etu on aivan eri asia kuin mikä on yrityksen etu. Tämän viisaan totuuden kun joku päätöksentekijä oivaltaa ja uskaltaa kertoa avoimesti niin päästäänkin siihen varsinaiseen ytimeen. Pääomalla ei ole kotimaata.

Toimitusjohtaja Elop, Vaarinajattelija vaati ja ehdottaa kohteliaasti, että nyt kun kaikki on kirkasta auringon paistetta niin Nokia tekee suurlahjoituksen kaikille suomalaisille perheille. Säädystä, uskonnosta, ihon väristä vakaumuksesta, kielestä ja muustakin suuntautumisesta välittämättä, lahjoitatte yhden N8 jokaiseen kotitalouteen. Yksi hyvä ele lohduttaa edes vähän, sillä niin hyvä peli tämä on.

Ps. Kuva otettu N8:lla, sovelluksena Camera Lover, Photo Twisteristä löytyy

5 kommenttia:

  1. Talouselämässä moraalia ei ole, ahneuden logiikka on ainut sääntö. Valitettavasti Suomessa ei herätty vaatimaan yhtiöiltä yhteiskuntavastuuta silloin kun globalisaation vaikutukset alkoivat seljetä. Työpaikat saa siirtää Suomesta ilman, että yrityksen täytyy miettiä seurauksia saati maksaa korvauksia yhteiskunnalle. Talouselämän päättäjissä on tämän hetken pahimmat maanpetturit.

    VastaaPoista
  2. Belle parantaa käytettävyyttä selkeästi, paljon parannuksia monessa paikassa. Hyvä puhelin mutta liian pieni näyttö minulle.

    Seuraava puhelimeni tulee olemaan Nokia jossa on iso näyttö.

    VastaaPoista
  3. http://pocketnow.com/smartphone-news/nokias-mobile-world-congress-lineup-revealed

    Tuommoista kaavaillaan seuraavaksi Symbian puhelimeksi.

    VastaaPoista
  4. Kyllä huhuillaan, että tulolla olisi megapikselihirmun julkistus Barcelonassa. Täytyy kuitenkin suhtautua hiukka epäillen noihin juttuihin. Olennaista on, että Lumiaa tulee ja menee kaupaksi, niillä se tulos tehdään. Ihmetellä pitäää, että N8 on ollut markkinoilla jo yli vuoden ja edelleen ylivoimaisesti paras kamerakännykkä.

    VastaaPoista
  5. Ihailin juuri kaverin Lumia 800 ja kyllähän tuo pelaa. Moniajossa vielä parantamista verrattuna Symppariin, kamera tietenkin vaatimattomampi kuin N8:ssa.

    VastaaPoista