perjantai 24. helmikuuta 2012

Complicated and very demanding

Puhelin soi  myöhään illalla ja melusta päätellen tuttu mieshän siellä taas oli langan päässä. -Son vapaat sitte loppu. Sain pätkäduunia, Reiska riemuitsi. Jykä teki musta valvontakomitean erityistarkastajan ja sille taas otetaan. Pimeetä hommaa ainakin aluksi, jotta älä sitte lavertele tässä vaiheessa ettepäin.

-No en tietenkään, onneks olkoon vaan. Kyllä mä sen arvasinkin, että jotain noin aikaansaavalle  miehelle aina löytyy. Mitäs tommonen toimenkuva niinku pitää sisällään, hienolta se ainakin kuulostaa.

-Tää on vähä tämmöstä monimutkaista ja melko vaativaa hommaa. Ny se anto päivällä mulle jonku helvetin kasan sopimuspaperia, jota pitäs selvittää, että mitä siihen oikeen on präntätty. Son Brysselis allekirjootettu ja viälä englannin kielellä. Ota siitä sitten selvää. Niin on kuule klausuulia klausuulin perään ja ministerien nimet alla.

-Hyvä mies, älä nyt hukkaa sitä ainakaan. Ootsä jossain baarissa taas?

-Joo, Tornissahan tässä on istuttu jo jokunen tovi. Oon sitä tässä plaraillu ja joltain aiesopimukselta ja hyvän tahdon toivomuslistalta se ensilukemalta vaikuttaa. Pitäs vaan osata tiivistää tää johonkin järkevään ja ymmärrettävään vormuun. Jotain selontekoa pitäis vääntää noille edustajille valiokuntaan. Son kuule isoista summista kysymys.

-Niin, siitähän tais olla tuolla median puolellakin jotain juttua. Sanotaanko siinä jotain vakuuksista ja vastuista?

-No totta maar, sitähä höpötystä nämä sivut ovat täynnä. Jotenkin musta tuntuu, että tämä olis jonkinlainen valtiodiili jonkun kolmannen osapuolen lainoista ja sijoituksista. Niin on ympäripyöreetä tekstiä, ettei oikeen selviä, mikä taho siälä on takana. Tiäk sää, miten tämmösiä aiesopimuksia pitäs oikein käsitellä?

-No semmonen käsitys mulla ainakin on, että kyllähän ne ainakin yksityispuolella ovat periaatteessa sitovia, mutta tuo julkisen käytännön juridinen puoli on sitten vähä sitä sun tätä. Ei kait niitä kovin tosissaan voi ottaa.

-No, sitähän minäkin meinasin. Eihä tässä mitään tolkkua oikeen ookkaan. Kiitti sulle henkisestä tuesta,Vaaris, lähen tässä himaan vääntään jotain paperille. Pirä ittes miehenä ja soitellaan taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti