sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Jytky ja mutku

Persut ovat vauhdissa ja mahtavia vaalilupauksia pukkaa lähes joka päivä. Autovero pois ja kaikille uusi ja kiiltävä auto perseen alle. Ruuan arvonlisäveroa laskettava ja kaikille halpaa lohta pöytään. Ja rahoituskin on jo löydetty; kehitysavusta on helppo irrottaa.

"Pitäkää tunkkinne, pelastakaa pankkinne", maisteri Soini kirkuu. Väsynyttä, väsynyttä. Eikö maisteri tiedä, että pankit on jo pelastettu. Ei, maisteri lisää pökkyä pesään ja käy ilkkumaan kunnan virkamiesten viiden vuoden suojatyöpaikkoja. Halvalla menee, jos on mennäkseen. Näilläkö populistisilla heitoilla taas kerätään ääniä.

Ensin jytky ja sitten mutku. Jos lillukanvarsilla saadaan vaalivoitto, niin oikein hyvä niin. Soinin joukot pääsevät näyttämään taitonsa ja tietonsa hallituksessa, mikäli Sipilä niin suo. On näytön paikka ja onhan Soini ollut niin puudelia viime aikoina, että paremmissakin piireissä oikein hävettää. Jos persut voittavat vaalit, niin se ei suinkaan ole heidän hyvyyttään vaan pikemminkin muiden puolueiden heikkoutta.

Annetaan Timolle elämänsä chäänssi. Mahdollisuus pitää ja lunastaa lupauksensa. Lopettaa köyhyys Suomessa, tonnin se vaan maksaa kuukaudessa ja kaikki on taas hyvin. Sorrettujen ja raskautettujen ostovoima paranee kerralla. Pahaa kyllä pelkään, että näillä eväillä taitaa tulossa ollakin oikein kunnon mutku. Kyllähän me toki oltaisiin, mutta kun ne muut ja sitä rataa.

Timo ei ymmärrä, että pelissä on kovat panokset. Ääniä kalastamalla saadaan hetkellinen hurmio. Lämmittää vähän aikaa kuin pikkupojalla kustessa housuihin pakkasella. Timo on globaalin järjestelmän viaton ja tietämätön uhrikaritsa. Tai ehkä Timo ymmärtääkin, että todelliset päätökset Suomen menestyksestä tehdään jossain muualla kuin Suomen hallituksessa. Kunhan nyt tässä jotain loristaan lämpimikseen.

Missä viipyvät Timon teesit kansainvälisen finanssipääoman suitsimisesta. Timo se vaan suitsii mieluimmin Vermossa pipo päässä ja Milwallin sininen huivi kaulassa. Hei, korkeintaan mestaruussarjatasoa ja sitäkin vielä vain vähän aikaa, sillä tippuminen on kovin lähellä. Ja hevosetkin ne vain laukkaa kuin pitäisi ravata. Toto tuo ja toto vie, kyllä Timo tietää.

Entäpä kansainvälinen verokilpailu. On se vaan niin väärin eikö totta. Mutta missä ovat Timon teesit? Kovin hiljaista on noilla rintamilla ja kovin köykäisiltä ja vaatimattomilta näyttävät maisterin eväät olevan. Letkautuksilla kun ei näissä kisoissa pitkälle pötkitä.

8 kommenttia:

  1. Pekka Ala-Prinkkilä12. huhtikuuta 2015 klo 12.48

    Hieno blogikirjoitus. Kaikessa järkyttävyydessään totta.
    Mutta toisaalta kuka sitten, jos ei petturi Soini?
    Eli ei ainakaan mikään puolue joka hallituksessa on istunut viimeiset kaksikymmentä vuotta ja antanut Suomen pois.

    VastaaPoista
  2. Kuka bloggaaja onkaan, niin hän kirjoittaa rikkaalla suomen kielellä. Kirjoittaa useasti asiaakin. Kukahan blogin pitäjä on?

    VastaaPoista
  3. Pekka hyvä, ei Soini mikään "petturi" ole. PerusOngelma on siinä, että Suomea koskettavat päätökset tehdään muissa pöydissä, mihin sinäkin ilmeisesti viittaat. Elämme harhaisessa ja itsenäisessä mielikuvitus-maailmassa, jossa talouspoliittiset ratkaisut eivät ole enää meidän käsissä. Tämä jos mikä vähintäänkin turhauttaa äänestäjää.

    VastaaPoista
  4. Kiitokset anonyymille kannustuksesta, mutta jätetään silti blogistin nimi kertomatta ns. länsimaiden sanavapauden nimissä. Köyhän on ilo kirjoittaa rikkaalla ja rakkaalla suomenkielellä.

    VastaaPoista
  5. Tänään illalla sitten selviää minkälaista "jytkyä" tipahtaa kaakeliastialle vai jääkö tipahtamatta.

    Menneen viikon gallupien mukaan (jotka tosin aina kannattaa jättää omaan arvoonsa/arvottomuuteensa) SDP:lle ei kunnian kukko laula, Kokoomus johtaa hilkulla Perussuomalaisia ja Keskusta vie voiton.

    Lilliputtipuolueet Vasemmisto, Vihreät ja Freudenthal-muistoyhdistys nimeltä RKP ovat toki oma lukunsa, Ristilliset demokraatit samoin. En usko että mitään jättikannatusta on heille kellekään luvassa.

    Ja tuskinpa joudun huomenaamulla kovasti häpeämään jos tässä kirjoitan että Keskusta voittaa tämän kertaiset vaalit. Lieneekö sitten hyvä vai huono asia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perun osittain sanani: Vihreille näyttäisi tulevan ei vain lisäpaikka vaan lisäpaikkoja, ja Freudenthal-säätiökin ilmeisesti saa yhden edustajan lisää.

      Poista
  6. Niin siinä siis kävi, että Timo puuteroi itsensä tykö ja ajoi mustalla mersulla hallitukseen. Minullekin iski heti autokuume ja ajattelin sopivaa audia metsästää, kun pian saa halvalla. Väri on kyllä punainen. Ja kylmäsavustettua lohta pöytään, kun alvit tippuu. Hyvä Timo, nyt on näytön paikka ja aika lunastaa lupaukset. Tuskin tässä jaksaa odottaa.

    Vaalit olivat mainiot ja tulos erinomainen. Kimmo Sasi, susi jo syntyessään, jäi rannalle. Lehtori eiku desantti eiku siis dosentti Arto Luukkanen joutuu vielä hiomaan kirvestään seuraavia vaaleja varten. Ei sinne näemmä kaikki idiootit sentään pääse,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sasin rannalle jääminen ilahdutti minuakin.

      Sen sijaan valtakunnanoikeudessa tuomitun Kauko Juhantalon läpimeno kummastuttaa ja tyrmistyttää. Onko kansan muisti todellakin näin lyhyt?

      Poista