maanantai 18. heinäkuuta 2016

Helteitä odotellessa



Nato -maissa tapahtuu jännittäviä asioita. Obama pääsee taas osallistumaan uuteen muistotilaisuuteen, jossa surraan vastikään eilen kuoliaaksi ammuttuja poliiseja. Muutamia lämpimiä sanoja ja tarkoin harkittua surunvalittelua kansakunnan yhteisessä hengessä. Jokin aika sitten Yhdysvaltojen istuva presidenti oli ehtinyt käymään peräti 15 muistotilaisuudessa, joissa näyteltiin kansakunnan surunäytelmää järjettömien vakivallantekojen vuoksi. Enää lienee jännitettävänä se, että meneekö 20 tapauksen raja rikki ennen kuin valta vaihtuu Washingtonissa.

Järjettömistä ja pelottavista ampumistapauksista on tullut Yhdysvalloissa jo maan tapa. Mustien ja valkoisten välinen eripura jatkuu vaikka orjuudesta on jo aikaa. Etelävaltioiden liput taitavat vieläkin heilua joidenkin kaupunkien lipputangoissa. Syvä rotujuopa ei ota päättyäkseen ja mustat, jotka ovat heikossa hapessa niin taloudellisesti kuin tiedollisesti, seisovat edelleen kuorma-auton lavalla.

Rikollisuus ja ihmisten huoli toimeentulosta ovat vain kasvaneet ja ne purkautuvat tavalla, jossa on vain häviäjiä. Yhdysvallat on jo pitkään ollut polvillaan maan sisäisen väkivallan pahenevassa kierteessä ja loppua ei sille näytä kovin helposti tulevan. Eriarvoistuminen on vain jatkunut kiihtyvään tahtiin Obaman aikana. Mutta eipä hätiä. Valta vaihtuu pian ja entistä ehompi presidentti astuu kehiin.

Ensimmäisenä hän tietenkin lentää Israeliin tekemään sitä iänikuista rauhaa. Sehän vähän niin kuin kuuluu Amerikan johtajan tärkeimpiin velvollisuuksiin. Tosin nuo rauhanponnistelut ovat hieman ontuneet viimeisten kymmenien vuosien aikana. No, Trump ainakin mielellään tutustuisi tuohon Israelin rakentamaan muuriin, josta varmasti on apua, kun Meksikon raja laitetaan umpeen. Ja Clinton vasvatavalittuna prsesidenttinä puristaisi mielellään kättä parin palestiinalaislapsen kanssa ja lahjoittaisi muutaman kaivon Gazan ghettolaisille.

Toisessa Nato -maassa Turkissa yritettiin peräti sotilasvallankaappausta. Tosin siitäkin ollaan vähän eri mieltä, että kuka siellä oikein näitä asioita junailee. Tosiasiahan on, että edelleen istuvaa presidenttiä pidetään tietyissä piireissä jopa ns. ISIS-järjestön kummisetänä. Mutta väliäkös tuolla ja ehtiväthän Suomen viralliset puhuvat paukapäät jo yhdessä tuumin osoittamaan kunnioitustaan vaaleilla valitulle Turkin lähes yksinvaltaiselle vallanpitäjälle. Joskus tuntuu sitä, että niitä leukoja lonksutellaan vähän miten sattuu ja mistään mitään ymmärtämättä. Osaisivatpa ja olisivatpa joskus edes viisaasti hiljaa.

Suomen valtamedia hekumoi ja kauhistelee kun USA:n Turkin sotilastukikohdasta sammutettiin valot. Ovat ilmeisesti kovin huolissaan siitä, että amerikkalaiset lentokoneet ja lennokit eivät pääse pommittamaan Syyrian viattomia siviilejä, naisia ja lapsia, ja siinä sivussa tietenkin "strategisesti tärkeitä sotilaskohteita". Useimmille lienee vieläkin epäselvää kuka sotii ja kenen kanssa. Missä viipyvät Suomen virallisten puhuvien paukapäiden viisaat ja kaukokatseiset tukikommentit Syyrian vaaleilla valitulle presidentille.

Ja eihän Euroopan unionissakaan ole toimettomana oltu. Nizzassa joku hullu törmäili kuorma-autolla ja henkensä menetti kymmeniä viattomia. Suomen valtamedia kertoi ajajan "radikalisoituneen hyvin nopeasti" ja olleen Ranskan tunisialainen. Ottamatta kantaa sen enempää hänen järjettömään tekoonsa, totean vain, että olisko tässä joitain niitä "alkujuurisyy -aineksia" sille kaikelle väkivallalle, mitä Euroopan unionissa tapahtuu. On tämä meidän valtamedia kyllä kekseliästä valiojoukkoa. Missä näitä hienoja termejä oikein väsätään. Tosiasia kuitenkin on, että Euroopan räyhäunioni on ottanut taas yhden vankan askeleen eteenpäin.

Blogisti otti vielä varmuuden vuoksi puhelun vanhalle ystävälleen Aunuksen Anjushkalle ja kyseli, että onko Putinia näkynyt. Utelin vähän, että mahtaakohan miehellä olla kenties sormet mukana näissä viime aikaisissa ikävissä ja yllättävissä tapahtumissa. Kuuleman mukaan taitaa kutenkin viihtyä vieläkin siellä kesämökillään. Hellettä on kuulemma pidellyt ja pyhässä hartaudessakin ehti vielä poikkeamaan. No, odotetaan rauhassa, että Ylen Moskovan trollitoimittajat tarttuvat aiheeseen. Pasilan trollitehdas on vasta lähtökuopissaan ja selvittelee asiaa parhaan kykynsä mukaan.

5 kommenttia:

  1. Ruotsalainen laatuhyllykkö taitaa olla kuvassa. Levyt leviänä kuin Jokisen eväät. Ei kai vain...

    VastaaPoista
  2. Ei toki, pyrin välttämään noita Ikean tuotoksia kaikin käytettävissä olevin keinoin. Todennut, että vankkaa tekoa oleva muoviloota on aika kova sana säilytyksessä.

    VastaaPoista
  3. USA:n liittoutuma tappoi 56 siviiliä Syyrian ilma-iskuissa kertoo tämänpäiväinen tekstiteevee. Jenkit ovat päässeet taas töihin.

    VastaaPoista
  4. Tuokin määrä on vain pieni osa todellisista luvuista, jotka ovat paljon suuremmat. Niistä ei meille valtamedia kerro kuin korkeintaan vahingossa. Syyrian ja Irakin siviiliuhreilla ei ole kasvoja eikä niitä meillä surra.

    Amerikkalaisten jo vuosikausia jatkuneet pommitukset ja tuhotyöt noilla alueilla ovat niitä nk. alkujuurisyitä, joista mm. eurooppalaiset maksavat sen verisen hinnan järjettömien terroritekojen kautta..

    VastaaPoista
  5. Erdogan sulkee 1043 yksityiskoulua, 1229 hyväntekeväisyysjärjestöä, 19 ammattiliitoa, 15 yliopistoa ja 35 terveydenhuoltojärjestöä. Lisäksi vallankaapausyrityksen jälkeen noin 10 000 ihmistä on pidätetty.

    Ulkoministeri Soini kumppaneineneen antoivat täyden tukensa Turkin demokraattisesti valitulle päämiehelle. Jotenkin tuntuu siltä, että tämä röhkivä maisterisjätkä on kävelevä katastrofi. Blogisti tuntee syvää myötähäpeää Suomen kansalaisten puolesta.

    VastaaPoista