torstai 15. maaliskuuta 2018

Hajanaista porukkaa



Postissa saapui paketti, joka piti sisällään kuvassa näkyvän levyn: Yhtenäistä kansaa ei voi koskaan voittaa. Se on ajalta, jolloin ensimmäiset chileläiset vainotut pakolaiset päätyivät mm. Suomeen. Se oli aikaa, jolloin Augusto Pinochetin sotilasjuntta piti valtaa Santiagossa. Kidutukset, teloitukset ja ihmisten salaperäiset katoamiset olivat arkipäivää. Kymmenet tuhannet chileläiset kokivat juntan koston ja pakenivat maasta.

Tänään levy on hyvin ajankohtainen tai ainakin sen sanoma. Väitetään, että Suomi on tänään hajanaisempi kuin arvaammekaan. Yhtenäistä Suomen kansaa voidaan pitää lähinnä huonona vitsinä. Kansan mieli on myrkytetty valtamedian harjoittamilla vihapuheilla. Luodaan tahallisia ja suorastaan propagandastisia mielikuvia hyvästä ja pahasta. Jos et ole meidän puolella, olet meitä vastaan, on itseään totuusmediana pitävien monotoninen viesti kansalaisille.

Suomalainen valtamedia käy mm. infosotaa Putinia vastaan. Ajojahti on kiihkeimmillään juuri sopivasti Venäjän presidentin vaalien alla. Suomalainen valtamedia pyrkii epätoivoisesti vaikuttamaan Venäjän vaaleihin tekemällä Putinista demonin, jonka lonkerot ulottuvat kaikkialle. Liikemiehiä ja kaksoisagentteja myrkytetään, Venäjän oppositiopolitiikot saavat huomattavaa mediahuomiota jne. Lista on loputon. On selvää, että Putinin valtava suosio Venäjällä on myrkkyä suomalaiselle valtamedialle.

Valtamedian jo pitkään jatkunut infosota Venäjää vastaan on jatkunut jo kauan. Kukaan ei ole voinut välttyä näiden provokaativisten ja suorastaan vihapropagandaa puhkuvilta uutisilta. Ongelma on vain siinä, että valtamedia on jo hävinnyt sotansa. Suoranaisella valehtelulla on lyhyet jäljet ja kun sen luottamuksen kerran menettää niin siinä sitä ollaan. Vaikea on sitä enää saada takaisin. Suomalaisia ja ulkomaisia vaihtoehtomedioita seuraamalla saa paljon totuudenmukaisemman kuvan asioiden tilasta.

Seurasin eilen suoraa videostriimiä kurdien järjestämästä mielenosoituksesta Tampereella. Mielenosoitusta kuvaamassa olleita ns. kansallismielisiä heitettiin jollain jäälohkareella, josta syntyi älämölö. Paikalle saapunut poliisi toimitti kolme tapahtumaan syytöntä kuvaajaa putkaan. Naamioitunut heittäjä, ilmeisesti anarkisti, juoksi pakoon ja jatkoi marssiaan kulkueessa. Hyökkäyksen uhri vietiin putkaan, hän ei ollut "meidän" puolella. Hän edustaa väärää ajatusmaailmaa.

On helppo syyllistää ja tuomita. Rasisti, suvakki, matu, vajakki, natsi jne. ovat kaikki sanoja, joita on helppo käyttää silloin, kun sanat eivät enää riitä. Kun dialogi loppuu niin silloin loppuu kaikki. Kun tietoisesti pimitetään ja vääristellään ja valehdellaan päin naamaa niin ollaan polulla, joka voi päättyä vain väkivaltaan. Vaikenemalla eivät asiat parane. Totuus tulee kuitenkin ennemmin tai myöhemmin esiin. Suomessa on kuitenkin oikeus olla vain yhtä mieltä. Kaikki muu on väärin.

Hajota ja hallitse eripuraista kansaa on paras tapa pitää rivit ruodussa ja ajaa omaa agendaa. Hyvänä esimerkkinä tästä on sote, jota hallitus runnaa voimaan vaikka väkisin. On käsittämätöntä, että moneen kertaan yhdeksi maailman parhaimmaksi todettua terveydenhoitojärjestelmää ajetaan suurten ja harvojen yksityisten veroparatiisiyritysten syliin. Hajanainen ja tietämätön kansa on hyvä johdateltava.

Jotenkin tunnen kaipuuta vanhoihin aikoihin. Quilapayún levyn aikoihin norjalaiset villapaidat ja aidot flanellipaidat olivat muodissa. Pitkätukkaiset ja makeansavun valtaamat baarit täyttyivät opiskelijoista ja muista idealisteista, joissa keskusteltiin ja väiteltiin. Huumaavat nautintoaineet tekivät tehtävänsä ja maailma oli taas hieman parempi. Rauha oli aina marssin ja mielenosoituksen arvoinen. Ja kiitos vielä Markolle hyvästä vinyylistä. Taidanpa panna palamaan kunnon havanalaisen.

3 kommenttia:

  1. Tänään vietetään Vietnamissa My Lain muistopäivää. Tasan 50 vuotta sitten amerikkalaiset sotilaat murhasivat satoja naisia ja lapsia verilöylyssä, jossa viattomat siviilit olivat joukkomurhan kohteena.

    VastaaPoista
  2. Nyt haisee, epäilen, että Brittien oma M16 asialla Skripalin tapauksessa.

    VastaaPoista
  3. Miksi niin usein venäläisiä kuolee hämärien olosuhteiden puitteissa, miksi Putinin vastustajat tapetaan tai siirretään Siperiaan miettimään tekosiaan, miksi Venäjä hyökkää, miksi, miksi...

    VastaaPoista