torstai 1. maaliskuuta 2018

Putin ja kansakunnan tila


Katsoin lepopäivän ratoksi Putinin puheen Venäjän tilanteessta. Puhe piti sisällään paljon sisäpolitiikkaa, mutta luonnollisesti blogistia kiinnosti enemmän tuo ulkopolitiikka. Sisäpolitiikassa Putin lupasi hyvää sinne ja hyvää tänne. Laajakaistaa joka kylään, terveyttä kansalle ja tilaa uusille ideoille, oltava avoimia uudelle jne. Puhui kuin kunnon suomalainen politiikko, eikä se nyt on paljon säväyttänyt.

Enemmän vapautta, enemmän demokratiaa ja tunnustipa jossain vaiheessa maan talouden tarpovan jälkijunassa. On kehityttävä ja panostettava mm. energiasektoriin. Mutta sitten, kun puhe siirtyi ulkopolitiikan saralle, alkoikin tapahtua. Viesti oli selvästi suunnattu USA:lle. Kovaa äijämäistä puhetta. Eittämättä tuli mieleen kummalle se mahtaakaan olla isompi nappi, jota painaa. Mieleen tuli, että Trump jäi tällä kertaa kakkoseksi.

Vai mitä sanotte seuraavista:

1. Our new missile system has no range limitations
2. Missile defence useless against our new technologies
3. We were ignored before, world will listen to us now

Ykköskohdassa jännitin, että minne asti se ohjus oikein lentääkään. Taustalla pyöri nimittäin video, jossa esiteltiin ballistisen ohjuksen kantomatkaa ja yli meni. Nimittäin Amerikan manner ylitettiin ja ohitettiin kevyesti. Tarkkuutta nyt niihin videoihin. Somaa olisi ollut, jos kohteena olisi ollut vaikkapa Washington. No, viesti meni varmasti perille.

Kakkoskohdassa kerrottiin, että eihän noita uusia ohjuksia kannata edes torjua. Ei tule onnistumaan. Venäläisten ohjusteknologia on kuuleman mukaan niin kehittynyt, että turha pyristellä vastaan. Maalla, merellä ja ilmassa ylivoima on Venäjällä. Jännittää jo etukäteen, että mitä suomalainen valta- eli ns. totuusmedia moisesta lausuu. Varmaan jotain nerokasta ja omaperäistä.

Kolmanneksi uhottiin, että ennen meitä ei kuunneltu mutta nyt tilanne on toisin. Mitä sanoo puolustusministeri Niinistö, tuliko plöröt ja kastuiko etumukset. Eihän siinä perkules mene kuin pari minuuttia, kun se sanoo bum Helsingissä. Ja sen jälkeen se onkin ihan pimpelipom. Hullujussilla tulee nyt kiire hommata ne hävittäjät, että saadaan muutama pienempi taktinen ydinkärki messiin.

1 kommentti:

  1. Iltasanomien mukaan Suomeen hankitaan pitkän kantaman JASMM rynnäkköohjuksia. Hornetteihin asennettavien ohjusten kantomatka peräti 350 kilometria. Ovatko varustettu peräti ydinkärjillä?

    VastaaPoista