maanantai 29. lokakuuta 2018

Trollit maailmalla



Tämä on niin hauska pätkä, että on pakko laittaa tännekin. Pasilan Ison Trollipajan Venäjän kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen halusi aikoinaan epätoivoisesti tietää, että miten Tsetsenian homojen kohtelu vaikuttaa Venäjän suhteisiin Euroopan unionin kanssa. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova jauhotti Mikkosta ja pyysi toimittajaa matkustamaan itse paikan päälle tutkimaan asiaa, joka  tuntui kovin vaivaavan itsepintaista Mikkosta.

En tiedä matkustiko Mikkonen koskaan paikan päälle haastattelemaan ja tekemään reportaasiansa, mutta väliäkö tuolla. Provoavan toimittajan ja epämukavan kohtelun kohteeksi joutuneen toimittajaparan saavutukset jäivät muutenkin kovin vähäisiksi Venäjällä.

Muistan kaksi juttua, joista toisessa kerrottiin Venäjän keskiluokan nousevan pian kapinaan. Mikkonen oli käynyt sushi -baarissa ja huomasi, että lohta ei enää löytynyt pöydästä. Talouspakotteet purevat ja kapina tulee, kertoi Mikkonen suomalaisille lukijoille. Toinen juttu joka jäi mieleen oli se, että Mikkosen mukaan yksistään Moskovassa elää yli 300 000 suonensisäistä huumeidenkäyttäjää. No, siinä ne olivatkin ne tärkeimmät uutiset. 

Nyt yllätyksekseni huomasin, että Mikkonen raportoi Brasilian presidentinvaaleista. Tietääkseni hänen piti siirtyä Argentiinaan mutta tietysti resurssipula on suuri ja ainahan yksi suomalainen kaksi maata hoitaa. Jännityksellä blogisti odottaakin, että mihin kaikkeen se Mikkonen vielä yltääkään. Ja mitä kaikkia merkityksellisiä ja kansaa vaivaavia epäkohtia Mikkonen mahtaakan vielä löytää uudessa asemapaikassaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti