lauantai 31. tammikuuta 2015

Edustuskelpoinen pullasorsa

Timo Soinista on tullut pullasorsa. Sorsalintu, joka kaakattaa ja räksyttää aina sopivassa kohdin saadakseen muutaman huikopalan.  Omalla lammella ja omalla maalla räksyttävästä Soinista on tullut jo melkein kaikkien kaveri. Vallassa olevat poliitikotkin nimeävät Timon jo "ihan hyväksi tyypiksi". Soinista on tullut yhteinen ruokittava.

Tämän luulisi Soinia vähintäänkin huolestuttavan. Aikoinaan tuo kuuluisa jytkyhän saatiin aikaan letkautuksilla ja kaakatuksella siitä, miten huonosti asioita on hoidettu. Oli paha EU, olivat pahat maahanmuuttajat, oli paha euro ja kaikki oli muutenkin niin pahalla tolalla. Siitä oli hyvä ponnistaa ja kertoa kansalle, kuinka asioiden pitäisi olla. Olisi jo korkea aika aloittaa höyhenten pörhistely, kun jytkykin on kovaa vauhtia sulamassa käsiin.

Soini on ollut oikeassa monessakin asiassa, mutta keinot ovat olleet vähissä. Nyt kun takapenkin Timo on hiljalleen hivuttautunut etupenkkiä kohti, hän on huomannut, että kuskin paikalla istuukin aivan vieras mies. Tämä lienee turhauttavaa päämäärä-hakuiselle poliitikolle. Ja pahoin pelkään, että räpiköinti omassa lammikossa jatkuu.

Nyt on Timon teesien aika, kun vaalitkin lähestyvät niin kovaa vauhtia. Ja kun omatkin vielä puukottavat selkään parhaan kykynsä mukaan. Ovat ilmeisesti huomanneet, että puheenjohtaja on tehnyt itseään turhan liikaa tykö. Tätä vahinkoa tuskin riittää paikkamaan edes Putkosen pläjäykset. On suurten lupausten ja pienten tekojen aika, äänestäjät ovat kovin liikkuvaista sorttia näinä aikoina.

Vasemmistoon Soini on aina suhtautunut ivallisesti. Kunnon katolisena Soini ymmärtää toisen käden ruokkivan ja toisen noukkivan samaan aikaan. Pullasorsilla ei näitä ongelmia ole, kaikki namupalat kelpaavat. Syrizan vaalivoitto Kreikassa sai Soinin näkemään punaista. Koville ottaa tämänkin namupalan vieriminen toisten käsiin. Ja sitä paitsi persujen oma jytky suorastaan kalpenee Tsiprasin vaalivoiton rinnalla.

Puheenjohtaja Soini on järjestelmän uhri. Puhetta piisaa, mutta valta puuttuu. Vahinko on päässyt jo tapahtumaan ja sen on ilmeisesti Timokin jo huomannut. Kosintomenot eliitin kanssa ovat nakertaneet siinä määrin persujen kannatusta, että väkisinkin huippaa. Kehtaavat pitää Timoa jo melkein puudelina, jota on aina välillä kiva paijata.

Olisiko nyt aika aloittaa valtiomiesmäinen agenda. Mitä minä sanoin, olin oikeassa. Katsokaa nyt, mitä on tapahtunut. Vai kannattaisiko aloittaa vihollisten etsintä. Kommunisteja kannattaa aina syyttää. Venäjää pitää ehdottomasti pelätä. Tai aloittaa vaikkapa vääräuskoisten uskonpuhdistus ja mustamaalaus. Kyllä noillakin teeseillä jo muutama irtoääni saadaan kerättyä.

Kreikan murhenäytelmästäkin irtoaa vielä pisteet kotiin. Ongelma on vain siinä, että sen tietävät ja tunnustavat jo lähes kaikki muutkin. Kiirettä pitää uuden mission haussa. Nyt on korkea aika aloittaa massiivinen metelöinti asioiden tilasta. Aika valuu nopeasti kuin vesi hanhen selästä. 

2 kommenttia:

  1. Timon tavasta toimia tulee väkistenkin mieleen vanha sanonta "Rannalla on helppo huudella, kun merellä myrskyää". Ei ole Timolla keinoja hoitaa asioita, vain rannalta kuulu pullasorsan kaakatus...

    VastaaPoista
  2. Eilisessä eduskunnan teatterissa näyteltiin taas oikein hyvin. Parasta draamaa ja parodiaa, joissa ns. Kreikan vakuuksista kiivailtiin kaiken dramaturgian pelisääntöjen mukaan. Huutoa ja mekastusta riitti yllin kyllin. Itse pääasia taisi unohtua poikien päästessä vauhtiin. Eli ei ole vaihtoehtoja: kansa maksaa ja pääoman juoksupoikia naurattaa.

    VastaaPoista