torstai 5. helmikuuta 2015

Natsit Ukrainan rintamalla

DN: Carolus Löfroos (vas.) 


Sundsvallista kotoisin oleva Carolus Löfroos on liittynyt ns. Azov-pataljoonaan, joka koostuu muutamasta sadasta vapaaehtoisesta. Pataljoona taistelee Ukrainassa ns. separatisteja vastaan. Ukrainan sisäasiainministeriö on kiistänyt joukkojen olemassaolon. Dagens Nyheterin toimittaja kävi paikan päällä haastattelemassa Caroluksen tuntoja.

Carolus kertoo olevansa epäpoliittinen, ja kieltää olevansa ainakaan mikään natsi. Hän kertoo kannattavansa länsimaisia arvoja: kotia, kansaa ja isänmaata. Uskonnon kanssa taitaa olla vähän niin ja näin tässä tapauksessa. Myös Suomen kansalaisuuden omaava taistelija on käynyt Suomen armeijan, josta lienee paljon apua puutteellisen sotilaskoulutuksen saaneelle soturille.

Brittiläisen kaverinsa kanssa Carolus pääasiassa partioi ja pitää turvallisuutta yllä. Pahinta ovat olleet vihollisen rakettihyökkäykset. Ilmeisesti natsisympatioistaan tunnetun komentaja Andrii Biletskin joukoissa on silti hyvä olla, sillä palkkasotilaan korvaus kuulostaa kovin vaatimattomalta. Tähän mennessä olen saanut vain 2000 Ruotsin kruunua, Löfroos kertoo.



Pataljoonan hihamerkki


Tunnetuin ruotsalainen uusnatsi Mikael Skillt on jo pitkään värvännyt ulkomaisia vapaaehtoisia Azovin joukkoihin. Itse hän kertoo ylpeänä tarkka-ampujana tappaneensa ainakin 150 separatistia vakaumuksensa puolesta. Brittiläisten lehtitietojen mukaan hänestä on luvattu jopa tapporaha. Skillt on innokas sosiaalisen median käyttäjä oman agendansa esille tuomisessa.

Ukrainalaisten natsipoliitikkojen luomasta ja rahoittamasta azovilaisista on tulossa oiva harjoittelun paikka vapaaehtoisten sankareiden tuleville ponnistuksille länsimaisia arvoja puolustaessaan. Yhdistäähän heitä pyhä viha kaikkea venäläisperäistä väestöä kohtaan. Myös juutalaiset ja homot ovat saaneet kuulla kunniansa. Tässä on taas jotain niin tuttua kaikua menneiltä vuosilta.

PS Laitetaan tuo Iltalehden russofobiaa potevan toimittaja Kalle Jokisen juttulinkki tähän  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015020519151652_uu.shtml. Iltalehti löysi myös "yllättäen" Caroluksen. Vaarinajattelija hymyilee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti