sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Isoveli valvoo ja vakoilee

Yhdysvaltain ja Iso-Britannian vakoiluverkostot ovat näyttäneet taas voimansa. NSA ja GCHQ ovat varastaneet maailman suurimman sim- ja luottokorttien valmistajan Gemaltonin salausavaimet. Yritys valmistaa kaksi miljardia sim-korttia vuodessa 450 matkapuhelinoperaattorille. Varastetut salausavaimet ovat olleet vakoilujärjestöjen käytössä jo vuodesta 2010 alkaen.

Tietojen paljastumisesta voidaan kiittää Edward Snowdenia. The Intercept julkaisi asiasta laajan artikkelin  https://firstlook.org/theintercept/2015/02/19/great-sim-heist/ , jos tarkempaa kiinnostusta riittää. Käytännössä matkapuhelintasi on salakuunneltu jo vuosikausia, luotto- ja pankkitietosi ovat ulkopuolisten tahojen tiedossa ja viestiliikennettäsi internetissä pystytään seuramaan täysin salassa jälkiä jättämättä.

Ilmeisesti ns. länsimaiden sananvapauden nimissä suomalainen media vähättelee ja hyssyttelee tapausta. Auta armias, jos vakoilutahoksi olisi osoittautunut vaikkapa venäläinen taho niin iltapäivälehdistö pursuaisi lehtien trollitoimittajien juttuja kyseisestä aiheesta. Onneksi kysymyksessä on ns. ystävällismielinen ja vain meille hyvää tarkoittava vakooja. Muuten korttien sirut menisivät vaihtoon alta aikayksikön. 

Siitä ei ole kauan aikaa, kun Merkel närkästyi siitä, että hänen puhelujaan salakuunneltiin. NSA oli taas asialla.Samoin Euroopan unionin luottamukselliset kabinettikeskustelut vuotivat Atlantin toiselle puolelle. Suomalainen media vaikeni kuuliaisesti ja hiljaisesti nyökytellen, niinhän se kaikki tekevät. Obama taisi peräti pyytää anteeksi ja lupasi pyhästi, että vakoilu lopetetaan.

Orwell kirjoitti kirjassaan, Vuonna 1984, diktaattorista, joka valvoo kansalaistensa kaikkia liikkeitä. Tuskin kirjailijakaan osasi arvata miten hyvin hänen ennustuksensa on toteutunut. Totuusministeriön virkamiehen Winston Smithin tehtävänä oli väärentää ja peitellä totuutta. Saman roolin ovat omaksuneet suomalainen roskalehdistö ja valtakunnan virallinen media johtajiensa myötävaikutuksella.

Suomalaiset operaattorit ovat tietenkin ymmällään ja luonnollisesti vähättelevät tapahtunutta. TeliaSoneran viestintäjohtajan mukaan tapaus on kuitenkin mahdollisesti hyvin huomattava ongelma. Anteeksipyyntöä asiakkailta on tuskin turha odottaa. Suomen ylin ulkopoliittinen johto käy puolestaan omaa hybridisotaansa "takaporttien" etsinnässään. Heille kansalaisten luottamuksellisten tietojen urkkiminen lienee luonnollista asioiden hoitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti