torstai 12. helmikuuta 2015

Sota on kaunis

Sota on kaunis, laulaa Hector Nuku idiootti -levyllään joitain vuosia sitten. Sodasta ja sodista on tullut arkipäivää suomalaisessa mediassa. Suomessakin käydään parhaillaan monia sotia, joilta tarkkaavaiset median seuraajat eivät voi välttyä. Näyttää siltä, että suomalaiset ovat ihastuneet sotiin. Tai voidaan jopa sanoa, että suomalaiset rakastavat sotia

Klaanien sota repii Turun Palloseuraa, kirjoittaa Ilta-Sanomat kirkuvin otsikoin. Samainen lehti on käynyt talvisotaa kuukausikaupalla rääpiessään sotaveteraanin muistelmia. Ruokasota on pahin sota, joka on levinnyt maahamme. Konflikti on tällä hetkellä jäätyneessä tilassa, kun kauppaketjut pohtivat omia strategisia siirtojaan. Ruuasta ja sen valmistamisesta on tullut merkittävä sodankäynnin kohde. Kokkisotaakin on ehditty käymään pitkään eetterissä.

Kuorosota lienee kaikille television katsojille tuttu käsite. Vaati jo melkoista mielikuvitusta saada kuorolaulusta sota, mutta näin on ilmeisesti päässyt käymään. Suomalainen iltapäivälehdistö on Yleisradion ja Helsingin Sanomien tykkitulituksella käynyt mediasotaa presidentti Putinia vastaan. Päivittäiset mustamaalaukset ja juorut leviävät kulovalkean tavoin julkisuuteen. Tässäkin yhteydessä voitaisiin hyvällä suulla puhua yhteisestä kuorosodasta.

Pääministeri Stubbin päämajassa pohditaan tulevia vaaleja ja sopivia lyömäaseiden hankintaa. Natoon liittyminen lienee ykköstavoitteena näinä onnettomina sodan vuosina. Euroopassa käydään sotaa. Onhan Nato turvallisuutta lisäävä järjestö vai miten se nyt taas menikään. USA ja Nato, rauhan perikato, soi kumeana edelleenkin blogistin päässä.

Vahvimman Nato -maan presidentti hakee kongressilta valtuutusta aloittaa kolmivuotinen sota Isis -järjestöä vastaan. Obama haluaa itsevaltaisen oikeuden päättää, missä sotaa käydään ja millä keinoin. Obama on ilmeisesti Stubbin tavoin huomannut, että konsensus on mennyttä aikaa. Suosittelen Obamalle kuitenkin ensin strategisia neuvotteluja puolustusministeri Haglundin kanssa, sillä tältä kyvykkäältä nuorelta mieheltä löytyy varmasti hyviä neuvoja ja apua sopivien kohteiden etsinnässä.

Tässä Nato kiihkoon vajonneessa ja sodankäynnin kohteeksi joutuneessa isänmaassa on yksi sota kuitenkin päässyt unohtumaan. Voitaisiin melkein puhua ja nimetä se vaikkapa luokkasodaksi. Suomen köyhien kasvava ja kurjistunut tilanne huolestuttaa jopa Euroopan neuvostoa. Sosiaalisten oikeuksien komitea, miten hienolta nuo sanat kuulostavatkaan, on päättänyt, että Suomen sosiaaliturvan ja kansalaisten minimitoimeentulon taso on liian matala. Suomi joutuu siis sosiaalisen peruskirjan rikkomisesta tarkkailulistalle.

Päämajamestari Stubbin esikuntaa tuo tuskin pahemmin häiritsee. Mutta luulisi sentään, että joitain asianosaisten etujen puolustajia tuo ehkäpä jonkin verran liikuttaa. Saahan siitä ainakin jotain tukea tuleville ponnisteluilla kevään eduskuntavaaleissa. Miten on Paavo Arhinmäki, olisiko uuden luokkasodan aika.

3 kommenttia:

  1. Suomen köyhille ei löydy sijaa natokiimaisessa mediassa. Yllättävän vähälle huomiolle on jäänyt kaikkien huonoimmassa asemassa olevien ihmisten ahdinko. Veronmaksajien rahat valuvat Kreikkaan ja Ukrainaan, sinne miljardeja kyllä riittää.

    VastaaPoista
  2. Veronmaksajien rahojen välietappi on Kreikka, joista ne ohjataan ei-kreikkalaisille pankeille. Hyvin pieni osa rahoista jää hyödyttämään tavallisia kreikkalaisia.

    VastaaPoista
  3. Totta, että nuo suomalaisten veronmaksajilta kupatut rahat, miljardit ovat ovat suoraa pankkitukea pääasiassa saksalaisille ja ranskalaisille pankeille. Nyt on avoinna enää hintalapun suuruus. Joka tapauksessa kysymys on miljardeista. Mitä nopeammin peli vihelletään poikki sen parempi meille ja myös kreikkalaisille.

    VastaaPoista