sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Yksisuuntainen mielialahäiriö

Puolustusministeri Carl Haglund kärsii ilmeisesti vakavasta vainoharhaisuudesta. On syytä olla huolissaan, kun ministeri on kieltäytynyt tapaamasta venäläistä sotilasjohtoa ja kollegaansa milloin mihinkin syihin vedoten, ja yleensä Ukrainan tapahtumiin. Vielä huolestuttavampia ovat Haglundin viimeaikaiset lausunnot. Ylen tekstiteeveen sivulla oli pari päivää sitten seuraava uutinen:   

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) sanoo Lännen Median haastattelussa, että hän suhtautuu "hyvin epäilevästi mahdollisuuteen ostaa venäläistä  sotakalustoa". Hänen mukaansa koneet ovat täynnä  tekniikkaa eikä sitä, "mitä takaportteja niihin on voitu rakentaa", voi tietää.                           

Haglund sanoo, että Venäjä on osoittautunut täysin epäluotettavaksi.  - Venäjä sanoo toista ja tekee toista.  En luota Venäjään ollenkaan. En voisi  puoltaa venäläisten hävittäjien ostoa,  hän kertoo. Kauppaa pohditaan paraikaa.

Edelleen Haglund haluaa lehtitietojen mukaan aseistaa Ukrainan valtaapitäviä maassa käytävän sisällissodan takia. Haglund uskoo, että Venäjän joukot ovat vyöryneet Itä-Ukrainaan. Viimeisin kiistaton todistus tästä saatiin, kun presidentti Porosenko vilautteli kuutta venäjän passia Munchenin turvallisuuskokouksessa.

Pietarilaisen asiantuntijan mukaan Haglundin tila on jo kriittinen. Hänen mukaansa on sääli, ettemme pääse tutkimaan hänen aivojaan. Niistä voisi helposti selvitä, mikä ministeriä vaivaa. Onko kysymyksessä ns. kaksisuuntainen mielialahäiriö tai ns. putkiaivo -syndrooma. Asiantuntija kehottaakin kuvauttamaan ja selvittämään ministerin aivojen sähkökäyrät niin nopeasti kuin mahdollista, ennen kuin mitään pahempaa pääsee tapahtumaan.

Edelleen blogistin huolestumista lisää hankolaisen kalastajan havainnot. Kalastajan mukaan pieni silmälasipäinen mies on nähty useana päivänä kiikaroimassa taivaalle Hangon ulkosaaristossa. Ensin miestä epäiltiin lintubongariksi, mutta myöhemmin paljastui, että puolustusministeri oli pitämässä kirjaa mahdollisista venäläisistä lentokoneista.   

Vaarinajattelijalle tulee elävästi lapsuus mieleen. Tuli monesti istuttua maitolavalla tienposkessa kirjaamassa ohiajavien autojen rekisterinumeroita siniseen ruutuvihkoon. Oli Volgaa, Popedaa ja Mossea. Voi noita kultaisia lapsuusaikoja.

On ilmiselvää, että Haglundista on tullut ns. ongelmatapaus. Hän näkee jopa "takaportteja" aseissa, uskoo sokeasti Naton kaikki voimaisuuteen ja pyhyyteen, vihaa ja epäilee kaikkea itään viittaavaa ja solmiotkin ovat välillä Ukrainan väreissä. Haglundista on tullut vaarallinen mies Suomelle. Tämä mies on saatava hoitoon. 

3 kommenttia:

  1. Möläytykset – vaikka niissä piilisi totuuden siemen – eivät kasvata Suomen ulkopoliittista pääomaa millään tavoin. Eduskuntavaalit lähestyvät ja on vastuutonta yrittää käyttää ulkopoliittista korttia sisäpoliittisen menestyksen (kuten vaalivoiton) saavuttamiseksi.

    VastaaPoista
  2. Presidentti Niinistökin luimistelee prsesidentti Porosenkon ja varapresidentti Bidenin välissä talvisotaa muistellen. Voi aikoja voi tapoja.

    VastaaPoista
  3. Axel Oxenstiernaa vapaasti lainaten: Voi poikani, kunpa vaan tietäisit, miten vähällä järjellä tätäkin maata hallitaan.

    VastaaPoista