lauantai 30. toukokuuta 2015

Kaksi sairasta miestä

Terveen paperit saa vain yksi, kun hallituksen ohjelmaa tavaa. Ohjelma on kuin suora jatke edelliselle, jossa kokoomuksen johdolla verotus nostettiin kaikki voipaiseksi pahuudeksi ja syyksi talouden huonolle pidolle. Mantra kilpailukyvyn puutteesta ja yrittäjyyden kannattavuuden esteiden poistamisesta jatkuu kuin mitään uutta ei olisi tapahtunut. Velkaantumiselle on pantava stoppi. Stubb saa siis luonnollisesti terveen miehen paperit.

Pääministeristä sen sijaan on paljastunut myöhäisherännäinen hurskastelija, jonka virkasaarnaa kuunnellessa lähinnä etoo. Hurskas toive hyväosaisten osallistumisesta leikkaustalkoisiin on suoranaista tekopyhyyttä samalla kun kaikkein heikoimmassa asemassa olevien kansalaisten tuloja ja toimeentuloa leikataan miljarditolkulla. Hyvä liturginen puhe ja saarnastuolista jaetut lohdutuksen sanat eivät poista sitä ristiriitaa, joka vallitsee hallituksen päämiehen lupausten ja puheiden välillä. Sipilä polvistui ja paljasti vihdoin oman todellisen kristuksensa.

Länsirintamalla ei mitään uutta. Enää eivät taida myöskään Ahtisaaren aikana hankitut kiinalaiset rynnäkkökiväärit riittää pitämään huolta maamme sisäisestä turvallisuudesta. Ja lisäksi ulkoisten kauhu- ja uhkakuvien varjolla Suomen turvallisuuteen ollaan valmiina panostamaan miljardeja lisää. Arvot ovat kohdallaan, kun kansakunta on suuressa taloudellisessa hädässä.

Sipilän kylmä kiristyslinja saa jopa joidenkin elinkeinoelämän edustajien posket punoittamaan. Ota tai jätä. Ammattiyhdistysliike pantiin polvilleen lupaamalla verohelpotuksia, kuinkas muuten. Mikäli sopua ei synny niin leikkauksista ei neuvotella ja ne toteutetaan juuri siinä mittakaavassa, että varmasti tuntuu.

Ammattiyhdistysliike taktikoitiin ovelasti kaikkein heikoimpien ja puolustuskyvyttömien etujen puolustajaksi. Juuri siinä samassa asiassa, missä liike on täydellisesti epäonnistunut. Tämä on sitä vastuun siirtoa, joku voisi puhua jopa suoranaisesta vatuloinnista. Sipilä on selvästi ja tietoisesti käynyt oikein ajoitetusti väärällä lääkepurkilla. 

Tapaus Soini ansaitsisi ihan oman blogikirjoituksen. Epäilemättä näin myös jatkossa tapahtuu, sillä tämän mahtimiehen ajatusmaailmaa pyörittää ilmeisesti mitä suurin intohimo ja kunnian kaipuu. Niin pitkään miestä on potkittu päähän.

Soinin kohelluksista saamme varmasti lukea vielä useasti.  Enää ei miehelle riittänyt takin vaihto vaan piti vaihtaa pitkät aluskalsaritkin jo shortseihin. Niin lennokasta on miehen meno kaiken paatoksen jälkeen. Eikä Soinin tarvitse enää edes selitellä. Sopivasti poissa ulkomailla ja Stubb selittää, kun osaa sen kuitenkin paremmin. Todella sairaan hyperaktiivista menoa tällä urholla, jonka periaatteet on myyty jo moneen kertaan.

Kepu pettää aina ja persut ovat ulkopihalla. Molempien puolueiden rivit ovat jo nyt hajallaan vaikka julkisuus muuta väittää. Epäilen, että monille ko. puolueiden kannattajille hämmennys on vieläkin suurempi. Mitä mahtaakaan rovasti Joutsenlahti todella miettiä sisimmässään, onhan hän ajanut pienen ihmisen asiaa jo SMP:n ajoilta lähtien. Näinkö siinä taas hölmöille äänestäjille valehdeltiin päin naamaa. Suurin osa pyhistä lupauksista peruttiin hymyssä suin jo alta aikayksikön.

1 kommentti:

  1. Näyttää siellä jo työministeri Lindström aloittaneen sooloilun uhkaamalla Kela-maksujen palauttamisella takaisin työnantajien maksettavaksi. Mitä siihen sanoo pääministeri?

    VastaaPoista