sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Kirkollisia onnitteluja


Ei voi olla totta. Kaikkea groteskia sitä maailmaan mahtuu, että oikein silmiin sattuu ja sydämestä ottaa. Aluksi en uskonut mutta kävin tietenkin tarkistamassa Kallion seurakunnan naama -sivuilta. Ja totta se on. Uusi messias ja vapahtaja on syntynyt Suomeen, sitä kaikki kumartakaamme ja kiittäkäämme. Nyt kaikki joukolla kirkkoon veisaamaan kunniaa ja ylistystä.

Kallion seurakunnan entinen kirkkoherra tuli valituksi Helsingin piispaksi. Epäilin tuon samaisen kirkkoherraan olleen sakastissa ja hieman maistissa jokin aika sitten kun hänestä blogissani kirjoitin. Samainen jäbä se  seurakuntansa kirkonkelloja kilkutteli Aleppon uhrien muistolle. Bells for Aleppo -kampanjan ideologi ja jumalansa sanansaattaja tosin unohti Mosulin tuhannet siviiliuhrit, koska siellä olivat muut tappajat liikkeellä. Pääasia, että oma agenda ja missio etenee. Suorastaan saatanallista pöhinää, etten muuta osaa sanoa.

Olin tietenkin taas väärässä. Myöhemmin on paljastunut, että juoma nimeltään Coca-Cola maistuukin Laajasalolle erityisen hyvin.Niin hyvin, että kuititkin monista kristillisistä lounaista ja jumalan kunniaksi pyhitetyistä laskuista hotellien sviiteistä unohtuivat kaikessa kiireessä. Seurakuntalaisten kustantama luottokortti vinkuu ja vikisee, kun pyhä mies on saarnaamassa ja matkoilla maailmalla.

Kallion seurakunta jatkaa kuuluisia tempauksiaan. Näyttää vahvasti siltä, että kirkkonsa nöyrät palvelijat näkevät tänään presidentillisiä ja suorastaan jumalallisia näkyjä siellä korkealla mäellä sijaitsevasta temppelistään. Eipä päätä paljoa huimaa. Jotenkin blogistilla tulee kuitenkin hieman etten sanoisi jopa farisealainen fiilis. Antakaa toki heille anteeksi, jos he eivät tätäkään ymmärrä.

2 kommenttia:

  1. Kirkossa on töissä myös keskinkertaisia tyyppejä, eli kaikki eivät ole aivan esikuvallisia. Aleppon kellojen soitto olisi ollut aivan ok, jos olisi samoin käsitelty myös muut vastaavat tapaukset. Nyt kellot kertoivat vain halvasta populismista. Mutta ei pidä unohtaa, että monelle kirkko on ilmiö, jonka avulla he selviävät arjesta. Ja on kirkossa myös hyviksiä töissä.

    VastaaPoista
  2. Toki näin, että kirkkoa tarvitaan. Mutta kun kirkollinen missio niin kuin tässäkin kontekstissa valjastetaan palvelemaan poliittista agendaa, ollaan väärillä jäljillä.

    VastaaPoista