maanantai 29. tammikuuta 2018

Tätäkin blogia joku lukee


Vaarinajattelijan blogi on päässyt arvokkaaseen seuraan. Yhdellä Suomen poliittisten blogien sivustolla vaari hakkaa luetumpien listalla jopa itse Paavon. Jukka Kemppinen näkyy olevan jostain syystä suositumpi. Tosin taisi tuo professorin blogikin joku vuosi sitten saada jonkun Suomen parhaan blogin palkinnon. Tästä on hyvä jatkaa. Ja jos joku hyvää haamukirjoittajaa tarttee ei muuta kuin viestiä kommenttikenttään. Täältä pesee. Ja toki blogisti taitaa myös kaunokirjoituksen salat.

Ja vielä vähäsen vaaleista

Oletteko huomannut, että tuosta 1,5 miljoonasta äänestyskelpoisesta ei ole puhuttu yhtään mitään ns. valtamediassa. Siis 1,5 miljoonaa suomalaista ei halunnut kertoa, kuka on heidän mielestään kelvollisin Suomen presidentiksi. Mitä porukkaa tuo on? Miksi he eivät kyenneet tai pikemminkin halunneet olla mitään mieltä kansakunnan ykkösmiehestä. Olivat jostain syystä estyneitä ja jättivät äänestämättä.

Suomalaiseen totuusmedian narratiiviin kuuluu, että nyt puhutaan vahvasta mandaatista. Kuka antoi vahvan mandaatin? Ne 1,87 miljoonaa suomalaistako, jotka totesivat, että Niinistö on paras. Myönnetään, että 1,87 on suurempi kuin 1,5. Ilman mitään katkeruutta se kuuluu demokratian pelisääntöihin. Enemmistö päättää vaaleissa ja saa tahtonsa läpi. Mutta oliko tuo vahvaa?

Ja todella outoa on, että ns. totuusmediaa kiinnostaa enemmän kissat, koirat ja pandat kuin tuo hiljainen ja äänetön kansanjoukko. Selvää on, että enemmistö ääniuurnilla käymättömistä ovat juuri niitä köyhyysrajan alapuolella kärjisteleviä, jotka ovat luopuneet siitä ainoasta tavastaan vaikuttaa. Mutta tämä ei valtamediaa kiinnosta. Valtamedia hymistelee ja ihastelee. Äänettömillä yhtiömiehillä ei ole asiaa tähän irvokkaaseen ilonpitoon. Nyt pelataan huutopussia ja huuto kaikuu jokaiseen kotiin tuutin täydeltä.

Presidentinvaalit on lähes ainoa vaali Suomessa, jossa kansa saa suoraan päättää, kuka maata johtaa. Nyt valittiin johdattelija, jota valtamedia peesaa. Hävetkää mutta ettehän te edes sitä osaa. Kiihotetaan vielä vähän lisää niin ehkäpä se syttyy tosissaan. Nämä olivat valevaalit? Vaalit, jossa vaihtoehto tylytettiin. Vaalit, jossa päämääränä oli vain yksi totuus. Vahvaa siitä ei saa millään.

1 kommentti:

  1. Ännestäneitä ei kannata suomia, sillä he ovat suorittaneet annetun kansalaisvelvollisuutensa -oli sitten rikas tai köyhä, molemmilla on yksi ääni annettavana. Tärkeintä on, että äänestää säädetyn lain ja mahdollisuuksien mukaan. Se mitä äänestyslippuun kirjoittaa tai jättää kirjoittamatta yhtään mitään, on merkitystä ja se on kannanotto. Kannanotto, että ei tee mitään ja jättää äänestämättä, on tyhjää täynnä. Jos äänestäjä on sairas tai muuten kykenemätön tai ei ole jostain muusta perustellusta syystä voinut äänestää, on hyväksyttävää. Näitä äänestäjiä on kuitenkin marginaalinen määrä.

    VastaaPoista