sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Älykkäästi harrastamaan

Kesään kuuluvat valokuvat. Ja jos ne voi ottaa vielä markkinoiden parhaalla kamera-kännykällä niin pitäähän se testata. Älypuhelimeksi tuota myös jotkut ekspertiti kutsuvat. Nokian N8 oli hankinta, jota suunnittelin monta kuukautta ja kun hinta tippui mukavasti niin nyt olen päässyt leikkimään uuden vempaimeni kanssa jo muutaman viikon.

Täytyy myöntää, että pelkkä kosketusnäyttö vähän epäilytti alussa. Pärjääkö sen kanssa ja miten nopeasti siihen tottuu. Minulla meni kaksi päivää ja olin sen kanssa jo sinut. Suulas myyjä kertoi minun kyllä oppivan kaikki laitteen muutkin salat parissa kuukaudessa, joten sillä uskolla edelleen mennään.  

Suurin syy oli siis tavallaan hankkia monitoimilaite, jonka kanssa pärjäisin vaivattomasti. HD-tasoisen videoinnin mahdollisuus ja 12 megapikselin kamera painoivat päätöksessä eniten. Mahdollisuus kommunikoida kannettavan tietokoneen ja televison kanssa suoraan vain tukivat ostoksen järkevyyttä.


Sisäpiha

N8 toimii Symbianilla ja uusi Anna-päivitys olisi tulossa ensi kuussa. Softapäivitystä laite varmasti tarvitseekin, sillä ainakin tällä vähäisellä tuntumalla laite ns. lagaa jonkin verran. Annan jälkeen on tulossa vielä Belle-päivitys ja sen jälkeen uskonkin N8:n toimivan moitteetta. Olen tyytyväinen ostokseeni, sillä sain sopivan välineen videointi- ja kuvausharrastukselleni. Eikä tuossa kännykän varsinaisessa puhelutoiminnassakaan mitään vikaa tunnu olevan.





Huutokauppa


Yllä pari räpsäytystä idyllisestä kesäkaupungista ja sen menosta heinäkuisena sunnuntaina rankan ukkosmyrskyn jälkeen. Kuvia ei ole käsitelty millään tavalla ja ne on siirretty Picasasta suoraan blogiin yhdellä napin painalluksella. Todennäköistä on, että tulen myös jatkossa elävöittämään tekstipainoitteista blogiani asiaan sopivilla otoksilla. Pidän kuvien laatua vallan erinomaisina vai mitä sanovat asiantuntijat?

8 kommenttia:

  1. Melkoisen selkeitä kuvia, laatu riittänee vallan mainiosti vaikka en olekaan alan asiantuntija.
    Nokialainen älypuhelin kannattaa käynnistää uudelleen parin päivän välein, muuten se alkaa "tökkiä".

    VastaaPoista
  2. Kuvat näyttävät riittävän hyviltä, isossa koossa näkee tuon jäljen vielä selvempänä. Olen kuullut, että tuohon N8:n kameraankin olisi tulossa vielä parannuksia. Hyvä ostos!!

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kommenteista. Kamerapäivitykseen on ilmeisesti tulossa parannuksia mm. videokuvaukseen jatkuva automaattitarkennus mutta vasta sitten kun Anna on koneessa. Päivä päivältä sujuu paremmin, kun kärsivällisesti jaksaa opetella.

    VastaaPoista
  4. Ihan ookoo kuvia, tekninen laatu riittää ja loppu riippuu kuvaajasta. Noi nykyvempaimet on ihme värkkejä, kuvia ja HD tason videota tulee ja välillä voi jopa joku soittaa siihen laitteeseen. Videokuvaus on muuten hauskaa hommaa, lyhyillä liikkuvan kuvan pätkillä voi kertoa monenlaisia juttuja. Yksi kaveri ideoi, että pitäisi saada kamera joka myös tallentaisi hajuja, saisi vähän enemmän vangittuja ainutkertaisia hetkiä. Esim. sikalassa tai juottolassa vierailusta ei saa kuvilla vielä mitään kunnollista viestiä, video vähän parempi, mutta lisääpä hajut! Ehkä Nokian seuraavassa mallissa tämä toimii jo.

    VastaaPoista
  5. Aivan loistavia ideoita lukijoilta, täytyypä lähettää tuo "työn orjan" ehdotus Nokialle pohdittavaksi. Ongelma vain on siinä, että kun on orjahommissa niin hiki voi haista paskalta.

    VastaaPoista
  6. Minulla on kanssa tuo N8, kiva kun on aina kohtuullisen tasoinnen video/kamera mukana.

    Mitä tulee tuohon aikasempaan kommenttiin jossa nokia pitää käynnistää muutaman päivan välein niin todettakoon että en ole omaa nokiaani bootannut viimeiseen kolmeen kuukauteen.

    Muutama vinkki patterin kestävyyden parantamiseksi.

    Disabloi kaikki pollaavat palvelut puhelimesta, esim mailien pollaminen, ja bluetooth pois päältä niin akku kestää selkeästi kauemmin.
    Kännyssa saattaa olla jotakin muitakin palveluita päällä mutta en muista juuri nyt, kannattaa käydä kaikki asetukset läpi, ja disabloida kaikki mitä ei tarvitse, niin akku kestää neljä päivää ihan mukavasti.

    Minusta puhelimen ainoa huono piirre on se että näytön resoluutio on kehno, ja pieni. Jos saisi saman käynnyn 4.5 tuuman näytöllä ja 800x600 resoluutiolla niin olisi huippu.

    VastaaPoista
  7. Jep, akku kestää kevyesti parilla latauksella viikossa. Minua tuo resoluutio ei ole haitannut, tuo lagaaminen sen sijaan ärsyttää välillä mutta uskon tulevan Belle -päivityksen korjaavan käyttiksen kankeuden. Hinta/laatusuhde on tässä kapineessa kyllä paikallaan.

    VastaaPoista
  8. Latasin tuon Anna -päivityksen viime viikolla ja N8:sta tuli kuin toinen puhelin. Ei lagaa enää ja nettiselainkin nopeutui huomattavasti. Mitähän tuo Belle saa vielä aikaan.

    VastaaPoista