tiistai 8. marraskuuta 2011

Olisiko käynyt niin

Jos ehdit seuraamaan tämänpäiväistä pääministeri Kataisen ilmoitusta Euroopan taloudellisesta tilanteesta, niin sinulla oli varmasti hauskaa tai sitten ikävää, ihan tilanteen tai sopimuksen mukaan.  Hallitus ja oppositio kävivät vilkasta ja surkuhupaisaa keskustelua vakavista asioista. Puhuttiin yhteisistä raha- ja velka-asioista, jotka pyörivät lähinnä euromaiden ongelmissa.

Katainen kertoi, että ei ole vaihtoehtoa. Ainoa mahdollisuus on olla mukana ja hoitaa oma osuutensa. Jos emme ole mukana, niin kaikki menee. Miehen olemus muistuttaa jo rahtilaivan kipparia, joka ajoi paattinsa kiville ja pahasti. Turhautuneisuus paistaa kasvoilta ja vain kapteenin lakki puuttuu. Katainen odottaa kärsimättömästi pelastavaa hinaajaa, joka vetäisi laivan karikolta.

Pääministeri kysyy, mikä olisi vaihtoehto. Se on hyvä kysymys siinä vaiheessa, kun kuset on jo housuissa. Talvikin tulee kovaa vauhtia ja voipi tulla pirun kylmä tätä vauhtia. Eteläiset euromaat pelaavat aikaa ja pohjoisen poika pihisee kiukkua. Peli olisi pitänyt viheltää poikki jo kauan sitten. Pääministeri kyllä hyvin ymmärtää, että se ei ole Suomi, joka asiasta päättää. Kaikki on kiinni saksalaisten moraalista ja heidän parlamentistaan. Suomella on vain vikisijän rooli.

Edustaja Kiviniemi vetää omaa yksinkertaista puhejorinaansa. Me emme hyväksy, että Suomen velvoitteitta kasvatetaan. Edustaja Soini jatkaa omaa vainoharhaista sössötystään eurooppalaisesta sosialismista. Kummaltakaan opposition edustajalta ei mitään uutta tarjottavaa. Edustaja Mustajärveltä tuli päivän paras lohkaisu. Ennen Suomi tunnettiin maana, joka maksoi omat velkansa. Nyt Suomi tunnetaan maana, joka maksaa kaikkien velat. 


Ylen lähettämiä suoria lähetyksiä eduskunnan kyselytunneilta kannattaa seurata jatkossa, jos sinulla on siihen mahdollisuus. Niitä ei pidä ottaa kovin vakavasti. Yleensä ne ovat demokraattista lähiteatteria, jossa erilaiset viha-, uhkailu- ja pelottelupuheet ja muut kömpelöt yritykset viihdyttää katsojia, saavat nauruhermot kireälle. Ainoa vakava asia on, että yhteisistä rahoista keskustelemisesta on tullut helppoheikkien hommaa. Vai olisiko käynyt niin, että ...



2 kommenttia:

  1. Lapparit osaa ja aika osuvasti sattuu vieläkin, hyvä pätkä yuotubesta.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, hyvin Linnut visertävät. Tänään taas nauratti ministeri Stubbin aito toivomus siitä, että AAA-maille pitäisi antaa lisää valtaa. Pitää olla joko naiivi tai vajavaisella käsityskyvyllä varustettuna, jos kuvittelee Suomen saavan näin lisää päätösvaltaa.

    Suomi ei ole, ei ole koskaan ollut ja eikä tule koskaan istumaan siinä pöydässä, missä todelliset päätökset tehdään. Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnistaminen.

    VastaaPoista