perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kaiva kuvetta änkyrä

Reiska oli erityisen pahalla päällä soittaessaan myöhään eilen illalla jostain meluisasta kuppilasta. Miehellä tuntui olevan hermot kireällä ja vauhti oli taas melkoinen. -Perkele, eikö nämä Suomen änkyrät oikeen ymmärrä mistä on kysymys. Kyl tää maa on niin korpee. Vaikka mitä yrittää niin ei mee perille. Kyllä nyt jokaisen pitäs jo vähintään tässä vaiheessa tajuta, että yhteisessä kusessa tässä kaikki ollaan.

-Mitä sä nyt oikeen tarkoitat? –No, lisää massii kehiin tietenkin. Eihän tästä muuten tuu yhtään mitään. Tehtiin tossa porukalla eilen pikavisiitti Brysseliin ja sitten Berliiniin ja saatiin sellanen kattava yleiskuva koko tilanteesta. Puttonenkin perkules on kuulemma niin pahalla päällä, kun menetti melkein sata tonnia niillä velkapapereillaan.

-No, mutta pienillä pelureilla on aina niin vaikeeta. Eihän sellaisia nyt pahemmin tartte harmitella, yritin höpöttää väliin. –Joo, joo mutta kun isompia poikia alkaa jo nyppiä ja tosissaan. Jos sitä ensimmäistä biljoonaa ei ny pian saada kokoon, niin huonosti käy. Sano ny sille luuseriporukalle, kun sen paremmin tiedät ja tunnet, että nöyrästi ja kuuliaisesti vaan eteenpäin. Kyllä se siitä vielä kirkastuu.

-Niin, no meillä täällä päin on vähän haikeeta ja synkkää muutenkin. -Perkele teillä mitään hätiä siä oo, Haloo onks ketään kotona, maailmanloppu tulee viimeistään joulukuussa, sen sano jo Mexicon Maijakin, jos ei jotain tehdä. Meidän kaikkien yhteisvastuusta nyt on kyse.

-Mutta eikö noilla Ponzeilla yleensä oo tapana hajota käsiin jossain vaiheessa ja joka viimeisenä hyppää kyytiin, niin huonosti siinä sitten käy. –Älä nyt säkin alota taas sitä änkyröintiä. Meidän suomalaisten tulee olla avoimia ja suvaitsevaisia, solidaarisuutta ja rehellistä maksajaa tässä kaivataan. Ajattele ny, mitä ne  siellä meistä oikein ajattelee. Merkelkin osaa olla tosissaan yrmeä, kun sille päälle sattuu. Ja sitä ei ny kukaan jaksa kattella pitempään, tuut,tuut,tuut…  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti