sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

N808 puree myös korvaan

Barcelonan mobiilimessuilla Nokia julkisti uuden kamerakännykkänsä,N808, joka ensi kuulemalta kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Julkistamistilaisuudessa se ainakin keräsi melkoista kohinaa. Närää se herätti lähinnä sillä, että kännykän käyttö-järjestelmä on vanha Symbian, joka ainakin uudella mantereella sai monelta karvat nousemaan pystyyn.

Hämmästyttävän tarkan kuvan lisäksi monelta jäi noteeraamatta, että laite kuvaa 1080p videota blu-ray tasoisella äänellä. Netti on pullollaan otoksia ja kuvanäytteitä ja ainakin niiden perusteella voi päätellä, että Nokia on useita valokuva- ja videovuosia edellä muita kännykkävalmistajia. Myös digipokkarinikkareiden on syytä olla huolissaan. N808:sta on epäilemättä tulossa melkoinen myyntihitti.

Katunäkymä Riosta


Laitteessa on digitaalinen zoomi, joka tarkoittaa sitä, että kuvasta on mahdollista suurentaa osa digitaalisesti. Kuvapikseleiden lukumäärällä ei sinällään ole merkitystä, mutta 41 kuulostaa maallikosta ainakin sopivan hurjalta luvulta. Kuvaa rajaamalla saadaan tavallaan selkämpi ja isompi kuva. Käden on syytä myös olla vakaa. Mikään uusi keksintö digitaalinen zoomi ei todellakaan ole.

Laitteen äänentoisto on parasta mahdollista laatua. Stereoäänen jälki on kuuleman mukaan jopa parempaa kuin joissain tv-tallenteissa. Ääni ei tule säröiseksi kovallakaan volyymilla. N808 tuleekin olemaan yleinen näky erilaisilla musiikkifestareilla ja konserteissa. Nuoriso diggaa. Laite tulee myyntiin toukokuussa, sopivasti esikkojen aikaan. Kukat ja kärpäset saavat taas lisää innokkaita valokuvaajia.

N808 palkittiin messuilla myös parhaimpana uutena mobiillilaitteena. Nokia siis osaa vielä jotain. Tämäkin kamerakännykkä on suomalaista suunnittelua ja tuotekehitystä ja siitähän jenkkimedia ei tunnetusti pidä. Vaariksen N8 kohtasi kaiken todennäköisyyden mukaan voittajan ja uteliaana jäädään seuraamaan asiantuntijoiden lausuntoja ja kommentteja uudesta härpäkkeestä.

1 kommentti:

  1. Mukavavan tuntuinen lelu näyttäisi olevan. Mielenkiintoista nähdä, millä rakenteilla on tehty tuon kokoinen kenno ja kamera. Kun litteään puhelimeen ei oikein objektiivia pysty rakentamaan, niin kennon koolla ja digizoomilla saa ihan kivan yhdistelmän. Tuskin tästä Nokian nostajaksi on, mutta imagoa kohottaa kun on jossain paras. Ja käytetäänkö tällaista vakavasti työkaluna, no ei. Huvikäytössä ja statussymboolina tämä on omiaan.

    VastaaPoista