keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Juhlitaan oikein urakalla


Parvekkeeltani avautuu luminen talvimaisema 6.12.2017. Keltapukuiset miehet ahkeroivat työmaalla, johon on tarkoitus nousta uusi kerrostalo. Hommia on paiskittava tai muuten naapurimaan poikien urakka kusee. 612 soihtukulkue marssii pääkaupungissa myöhemmin. Herrat ja Rouvat ja muut Valitut juhlivat sitten vielä myöhemmin linnassa tänään. Muu kansa piehtaroi television ääressä sotamuistoissa ja muistelee hävittyä sotaa. Satavuotias pääsee illalla kliimaksiin, kunhan vainajat on ensin saatettu haudan lepoon.

Paavo Väyrynen sai kannattajakortit kokoon ja aikoo asettua ehdolle presidentiksi. Nyt on pakkoraon paikka, on pakko äänestää Paavo uudeksi paaviksi. Ei auta itku markkinoilla, nyt se on tehtävä viimeistään. Tällä kertaa on äänestettävä miestä, joka oli ja on edelleen oikeassa. Vastaehdokkaista ei ole pulaa. Tosin onneksi nuo muut ovat siinä määrin vähäisellä järjenjuoksulla varustetut, että Paavon voitto on suorastaan ylivoimainen. Niin henkisesti kuin mentaalisesti, jotta kaikki sivistyneet tahot ymmärtävät.

Venäjä pantiin olympiaboikottiin Suomen juhlavuoden kunniaksi. Seuraavat talviolympialaiset tullaan käymään ilman Venäjän lippuja ja rehdit ja suoraselkäiset ns. länsimaisen sivistystason omaavat urheilijat saavat näytön paikan. Norjalaiset ovat jo nyt suorastaan innoissaan ja astmapiippu kiertää ringissä riemukkaissa tunnelmissa. Sukset ja huulet on rasvattu ja alkaa Suurten Voittojen odotus. Voi sitä median hekumaa. Tuskin jaksaa odottaa.

Trump ilmoitti siirtävänsä tuon suuren ja mahtavan lähestystönsä Jerusalemiin. Jerusalem on Israelin pääkaupunki, Trump kertoo. Jo vuosikymmeniä kestänyt ns. jäätynyt konflikti sai uutta tuulta purjeisiinsa. Uudet tulet ja väkivaltaisuudet loimottavat jo lähitulevaisuudessa. Hienoa, että muuallakin jaksetaan viettää Suomen itsenäisyyttä kunnon uhrijuhlien tapaan. Trump ansaitsee erityismaininnan ja kiitoksen Suomen itsenäisyysjuhlien kääntyessä talvi-illan pimeyteen.

Linnan juhlissa naiset loistavat puvuissaan kuin Saana -tunturi sinisessä valohunnussa. Media on valjastettu kertomaan meille menetys- ja menestystarinoita Suomesta ja suomalaisista. Mutta yksi asia vaivaa ja suorastaan kiusaa blogistia. Eikö olisi aika juhlia myös meillä tuota runsaan parinkymmenen vuoden loistokasta ja kunniallista yhteiseloa iki-ihanaisen Euroopan unionin jäsenvaltiona. Kertoa meille taaperoille ikuisesta rauhan ja tasa-arvon projektista, jossa marssitaan vain ja ainoastaan yhteisen lipun alla.

Eikös se niin mennyt, että kansallisvaltiot ovat jo kuolleet ja kuopatut. Siirtykää jo nykyaikaan, hyvä juhlaväki. Valakaa uskoa ja valoa meille pimeydessä vaeltaville kansallismielisille. Tahtoo lisää eurooppalaista hyvinvointia ja demokratiaa. Tahtoo uuden lipun, tahtoo uuden mielen ja kielen ja tahtoo vision. Tahtoo uuden hymnin, jota voi hymistellen hyräillä. Tahtoo tulla voittajaksi eikä ikuiseksi häviäjäksi. Tahtoo olla suurta yhteistä perhettä.

1 kommentti:

  1. Päivän Iltalehti:

    Norjalaiset kohauttivat Tour de Skillä - pahamaineinen astmapiippu käytössä: ”Lähettää täysin väärän viestin”

    VastaaPoista