lauantai 9. joulukuuta 2017

Tää täyttä totta on




Uskomatonta ja satuakin ihmeellisempää tarinaa taas Ukrainasta. Georgian entinen presidentti Mikheil Saakashvili uhkasi hypätä katolta Kiovassa. Joku voi tietysti ihmetellä ja udella, että miksi mies haluaa katolta hypätä ja vielä vieraassa maassa. Kummallista on, maailmaan mahtuu niin monta hassua juttua.

Taustaksi vähän niille, jotka eivät ole asioiden tilasta perillä. Georgian entinen presidentti Saakashvili, Niinistön ja Soinin kamuja muuten, valittiin maan presidentiksi vuonna 2004 ns. ruusuvallankumouksen myötä. Saakashvili oli länsimaiden ja etenkin USA:n suosikki, Ylistyssanat olivat tuolloin vailla vertaa. Taloutta ja politiikkaa piti uudistaa oikein isän kädestä.

No, potkut tuli vuonna 2013. Kansa ei tykännyt ja häntä alettiin syyttää oppositon vainoamisesta laittomin keinoin, ihmisoikeusrikkomuksista, korruptioista jne. Valta vaihtui ja Saakashvili sai lähteä. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko, Niinistön ja Soinin kamuja muuten, päätti palkata miehen Odessan kuvernööriksi. Mutta ei mennyt sielläkään kaikki putkeen. Suklaakeisarin ja lännen ihmepojan välit rikkoutuivat.

Toukokuussa 2015 valittu ja jo syyskuussa 2016 mies erosi kuvernöörin tehtävästä. Ja nyt mies huutaa kurkku suorana Kiovan katolla, jonne oli paennut poliiseja, että Poroshenko on petturi ja varas. Tämän irvokkaan näytelmän on loputtava ja heti. Eihän se sovi, että EU:hun niin innokkaasti toivotun ja kaivatun valtion päämiestä näin solvataan.

Blogisti ehdottaakin seuraava: Kenraalikuvernööri Niinistön on välittömästi suunnattava Rissalaan ja hankittava sopivaksi menopeliksi joku nopea Nato hävittäjä ja kiiruusti Kiovaan. Joku tolkku tähän on saatava ja Niinistöllähän on tunnetusti kokemusta vaikeista kansainvälisten kriisien ratkaisuista. Lisäksi Suomen ulkoministerin on annettava välittömästi asiantunteva ja syvällinen lausunto asioiden tilasta.  Nyt on kiirus, kun huhujen mukaan suklaakeisarin suosiokin vielä sulaa kuin lumi eteläisen Suomen talvessa.

1 kommentti:

  1. Saakashvili on aloittanut nälkälakon ja vankila odottaa.

    VastaaPoista